Circulair Bouwen

Verzinken en circulair bouwen is als twee handen op een buik. Thermisch verzinkt staal scoort bijzonder goed als het gaat over reuse, repair en refurbish, drie kernaspecten van circulair bouwen.

Staal leent zich uitstekend tot demontabel en remontabel bouwen, en wanneer je bovendien ervoor kiest om de constructie te verzinken, krijg je er een levenslang onderhoudsvrije oplossing bij. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van je staalconstructie bij hergebruik. In tegenstelling tot geverfd staal is er geen herstelling nodig bij kleine beschadigingen van het oppervlak tijdens het monteren of demonteren.

De verwachting is dat er een tendens zal ontstaan naar meer boutverbindingen in plaats van lasverbindingen om het hergebruik van staalconstructies te vergemakkelijken. Ook dat speelt in de kaart van thermisch verzinken aangezien in sommige gevallen lasverbindingen , met name wanneer het gaat om verbindingen tussen dunwandig en dikwandig plaatwerk, kunnen leiden tot vervorming bij het verzinken.  

Zinkinfo besteedt veel aandacht aan projecten waarin verzinkt staal circulair wordt toegepast. Indien u meer wil weten over deze projecten kan u ons gerust contacteren via mail. We zullen u graag in contact brengen met de architect of opdrachtgever van het project in kwestie.

Renovatie van geleiderails technisch en economisch haalbaar, met winst voor milieu

Renovatie van geleiderails technisch en economisch haalbaar, met winst voor milieu

De renovatie van geleiderails (vangrails) kan op een verantwoorde manier in de praktijk worden gebracht. Renoveren en opnieuw gebruiken geeft een aanzienlijke winst voor het milieu, met een besparing op de milieukosten tot wel 70 procent. Daarnaast is renovatie goedkoper dan nieuw produceren en past het binnen de strenge veiligheidseisen die gelden voor geleiderails. Dit blijkt een verkenning van Rijkswaterstaat, organisatieadviesbureaus TwynstraGudde en LBPSight, betrokken aannemers, leveranciers van geleiderails en verzinkerijen.