Verzinkt staal als duurzame bouwsteen van de circulaire economie

Verzinken en circulair bouwen is als twee handen op één buik. Thermisch verzinkt staal scoort bijzonder goed in de verschillende fases van de levenscyclus van verzinkt staal:  make, use, reuse, remake (= repair) en recycle. 

Samen met haar zusterorganisaties in Europa heeft Zinkinfo onder de vleugels van de EGGA (European General Galvanizing Association) een lijvig document gepubliceerd met als titel: Verzinkt Staal en Duurzaam Bouwen: oplossingen voor een circulaire economie. We raden al wie meer wil weten over de troeven van thermisch verzinkt staal op het vlak van circulair bouwen aan om dit document te downloaden of te bestellen via onderstaand formulier.

We hebben ook flink wat case studies verzameld voor wie graag concrete voorbeelden wil ontdekken van circulaire bouwprojecten waarin thermisch verzinkt staal is toegepast.

 

 

Make  

MAKE

Verzinken is een efficiënt dompelproces dat het hoogste beschermingsniveau biedt voor staal. Verzinken van staalproducten optimaliseert duurzaamheid, hergebruik en recycling.

USE

USE

Verzinkt staal wordt volledig bedekt met een duurzame deklaag die de gehele levensduur van de component meegaat, waardoor het gebruik van hulpbronnen voor vervanging of onderhoud vervalt.

rEUSE

REUSE

Verzinkt staal is robuust en kan gemakkelijk worden ontmanteld voor hergebruik in meerdere levenscycli. De deklaag vergezelt de stalen component in zijn volgende levenscyclus.

REMAKE

REMAKE

Producten van verzinkt staal kunnen worden herverzinkt en weer gebruiksklaar worden gemaakt, waardoor productie van nieuw staal wordt vermeden. Hergebruik van verzinkte staalproducten is vaak mogelijk zonder herverzinken.

rECYCLE

RECYCLE

Staal en zink worden samen gerecycled - zonder verlies van eigenschappen - als de lange levensduur van verzinkt staal uiteindelijk eindigt.

Publicatie 'Verzinkt staal en duurzaam bouwen' ontvangen

Gelieve alle velden hieronder in te vullen zodat wij u zo snel mogelijk de brochure kunnen toezenden.

Infosessies

Verzinkt staal en duurzaam bouwen

Infosessies

Deel 1 - Beleid en praktijk

Deel 2 - Case studies

Deel 3 - CO2 reductie door onderhoudsvrije bescherming van staal

Herverzinken van verzinkte stalen infrastructuur

Herverzinken van verzinkte stalen infrastructuur