Inspiratie

"De missie van Zinkinfo Benelux bestaat uit het promoten van thermisch verzinken en – in het verlengde hiervan – aanbrengen van een organische toplaag op thermisch verzinkt staal als de meest doelmatige en duurzame vorm van corrosiepreventie van staal in zijn algemeenheid en binnen de Benelux in het bijzonder."

Nieuws

  • Laureaten Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021

    Laureaten Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021

    Voor de dertiende maal heeft  ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt . Uit de meer dan 70 inzendingen heeft de  jury dit jaar 3 topprojecten bekroond die elk in hun categorie de mogelijkheden, de duurzaamheid en de zekerheid van thermisch verzinken alle eer aan doen. Over de drie categorieën heen werd ook de prijs voor circulair bouwen uitgereikt. 

  • Verzinkt staal als duurzame bouwsteen van de circulaire economie

    Verzinkt staal als duurzame bouwsteen van de circulaire economie

    Verzinkt staal is een schoolvoorbeeld van een circulair bouwmateriaal. Monteren, demonteren, hergebruiken of recycleren? Eens verzinkt, kan staal tegen meer dan één stootje. Het past perfect in een toekomst waarin circulair bouwen steeds meer op de voorgrond komt. Dat zet EGGA, de Europese sectororganisatie van thermisch verzinkers, zwart op wit in een recente publicatie.

Recente projecten