Partner in de kijker - TRAFIGURA EN NYRSTAR

Trafigura is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in de grondstoffenhandel, met een wereldwijde operatie van 8.619 medewerkers verdeeld over 88 kantoren in 48 landen.  Al bijna drie decennia verbindt Trafigura zijn klanten met de wereldeconomie, en vergroot het de welvaart door de handel te stimuleren. In 2019 werd Trafigura meerderheidsaandeelhouder van Nyrstar, een wereldwijde onderneming met een marktleiderspositie in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Australië.

Dankzij haar zinksmeltproces raffineert Nyrstar zinkconcentraten en zinkoxiden tot een verscheidenheid aan zinkproducten, waaronder gegalvaniseerde zinklegeringen en speciale hoogwaardige zink.

De wereldwijde activiteiten bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en grote transporthubs om de levering van grondstoffen en de distributie van afgewerkte producten te vergemakkelijken. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in Europa. Zijn zinksmelters in Budel in Nederland en Balen/Pelt in België hebben bijvoorbeeld een gecombineerde productiecapaciteit van meer dan 600.000 ton zinkmetaal per jaar.

Mede dankzij investeringen in hernieuwbare energieprojecten en een programma voor de aankoop van schone energie, behoren de indirecte broeikasgasemissies van de Nyrstar zinksmelters tot de laagste van Europa.

Nyrstar in Balen  

De combinatie van Nyrstar's productiecapaciteiten met Trafigura's wereldwijde marketing- en logistiek netwerk biedt aanzienlijke kansen op de huidige zinkmarkt. Samen bieden zij de beste marktpraktijken en hoge standaarden op het gebied van verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en klantgerichtheid.

Dankzij de financiële steun van Trafigura heeft Nyrstar operationele verbeteringen gerealiseerd en geïnvesteerd in productie- en infrastructuurprojecten. Daarnaast zorgen de ontwikkeling van zonne- en windenergieprojecten op enkele vestigingen van Nyrstar en een versterkte focus op veiligheid en milieuprestaties ervoor dat Nyrstar goed gepositioneerd is voor verder succes.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Trafigura’s en Nyrstar’s wereldwijde activiteiten

Trafigura’s en Nyrstar’s wereldwijde activiteiten