Consultancy

Zinkinfo beschikt over heel wat expertise die het graag met alle actoren in de bouwketen wil delen. Indien u als architect of raadgevend ingenieur werkt aan een project waarbij u thermisch verzinkt staal wil toepassen, kan u altijd bij Zinkinfo terecht met ontwerptechnische vragen.

Idealiter zou een opdrachtgever aan de verzinkerij om advies moeten vragen, voordat hij een voorwerp ontwerpt of maakt, dat vervolgens thermisch moet worden verzinkt, omdat het noodzakelijk kan zijn de constructie van het voorwerp aan te passen voor dit proces.

Als ontwerper of constructeur dient u rekening te houden met diverse zaken, zoals:

•             staalsamenstelling en staaloppervlak;

•             lasverbindingen;

•             mogelijke vervorming van voorwerpen en samengestelde constructies door spanningen;

•             doorstroming van het vloeibare zink bij holle profielen;

Bovengenoemde punten maken duidelijk dat een degelijke voorbereiding voor thermisch te verzinken voorwerpen noodzakelijk is. Het is de goede basis voor effectief verzinken met als resultaat een juiste uitvoering van het productieproces en een maximale bescherming tegen corrosie! Uit analyse van onze talrijke keuringen en inspecties die Zinkinfo de voorbije jaren heeft uitgevoerd, blijkt dat heel wat discussies of problemen ontstaan door een gebrek aan communicatie tijdens de ontwerpfase. Vandaar onze oproep om gebruik te maken van onze consultancy.