Thermisch verzinkte stalen gevels

Kent u The Silo in Kopenhagen? Een grote, in onbruik geraakte, betonnen graansilo omgebouwd tot een appartementsgebouw van 13 verdiepingen waarin 256 gevelmodules in verzinkt staal zijn toegepast. The Silo is een verbluffend voorbeeld van het architectonische gebruik van thermisch verzinkt staal voor het duurzaam, effectief en slim bedekken van een bestaand gebouw.

Steeds vaker worden gevels uitgevoerd in discontinue thermisch verzinkt staal. Het is architectonisch gezien een fraaie variant van gevelbekledingen. De natuurlijke en robuuste look vindt gretig de aandacht van opdrachtgevers en architecten. Mede natuurlijk vanwege de circulariteit en de zeer lage onderhoudskosten.

Deze kernpunten van thermisch verzinken doen het goed bij opdrachtgevers en architecten. Het goed uitvoeren van een dergelijke gevel, vergt de nodige aandacht. Bij ieder bouwproject zouden de betrokken partijen de neuzen bij elkaar moeten steken om verwachting, mogelijkheden en resultaat in overeenstemming te laten zijn, en des te meer in het geval van gevels!. Zaken als de montagewijze, ophangmogelijkheden, grootte van de panelen, voorkoming van witroest en een uniforme uitstraling, zijn belangrijke facetten in dit proces.

Om dit alles te verduidelijken heeft Zinkinfo een publicatie uitgegeven over thermisch verzinkte stalen gevels.

Thermisch verzinkte stalen gevels

Thermisch verzinkte stalen gevels

Brochure van Zinkinfo over thermisch verzinkte gevelbekleding