Genomineerden Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023 bekend!

Op 24 maart heeft de jury zich uitgesproken over de 66 deelnemende projecten aan de 14de editie van onze tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken. 

Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt ontwerpers én opdrachtgevers heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. 

ZEKER ZINK

Sinds de editie van 2019 schrijft de BTTV zich in in de filosofie van de  ZEKER ZINK campagne waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen Functioneel Verzinken en Esthetisch Verzinken. Daarnaast is een aparte categorie gecreëerd voor Duplex (verzinken + coaten).  Over de drie categorieën heen reikt de jury de prijs Circulair Bouwen uit voor projecten waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.
Na rijp beraad kwam de jury tot de volgende nominaties:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN

Dry Slope Genk

Nieuwe bovenkap voor de Famenne toren

Parkeergebouw Zwijsen

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang

Haren Gevangenisdorp

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN

Dakserre Agrotopia

ESP Lab

Transformatorhuisje Wirdum

Categorie DUPLEXSYSTEMEN

Het Groene Ei

Brandtoren Kalmthoutse heide

Luifel speelplaats Paridaens

Project Huys

Prijs CIRCULAIR BOUWEN

Het Podium

Uitbreiding Phoenix contact BV Zevenaar

P3 Eindhoven Airport

De genomineerde projecten gaan nu door naar de tweede en finale ronde op 16 juni a.s., waarbij de jury één laureaat per categorie zal kiezen.

Alle ingediende projecten komen ruim aan bod in een boek dat zal worden bezorgd aan alle indieners en betrokken partijen. Er wordt ook een digitale editie van het Zinkinfo Magazine gemaakt met alle deelnemende projecten uit de wedstrijd. 

Zinkinfo vindt het ontzettend belangrijk dat de bouwsector haar schouders zet onder de circulaire economie. Circulair bouwen moet gepromoot worden en om die reden zal  ook een prijs worden toegekend aan een project dat zich uitdrukkelijk inschrijft in de filosofie van circulair bouwen.

De jury bestond uit de volgende 5 personen:

Voor meer info, contacteer Zinkinfo Benelux via evi@zinkinfobenelux.com

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief