Laureaten Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021

Voor de dertiende maal heeft  ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt . Uit de meer dan 70 inzendingen heeft de  jury dit jaar 3 topprojecten bekroond die elk in hun categorie de mogelijkheden, de duurzaamheid en de zekerheid van thermisch verzinken alle eer aan doen. Over de drie categorieën heen werd ook de prijs voor circulair bouwen uitgereikt. 

Aangezien er wegens de corona-maatregelen geen grote prijsuitreiking kan worden georganiseerd heeft Zinkinfo de 4 laureaten persoonlijk bezocht om hen de trofee te overhandigen. 

Net zoals bij de editie in 2019 werden er dit jaar 3 projecten in 3 categorieën bekroond: functioneel verzinken, esthetisch verzinken, duplexsystemen en de prijs voor circulair bouwen.  De keuze tussen esthetisch verzinken en functioneel verzinken moet de dialoog tussen uitvoerder en verzinkerij bevorderen, zodat het verwachtingspatroon van de (eind)klant en het eindresultaat beter op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast werd ook de aparte categorie voor duplexsystemen behouden en reikte de jury opnieuw de  prijs uit voor het meest duurzame, zeg maar circulaire project. Een duidelijk ‘statement’ dat de steun van de sector uitdrukt voor de principes van circulair bouwen.

De winnaars zijn geworden:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN

Tropische kas voor botanische tuin Flora

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN

Melopee

Categorie DUPLEX

Stationsoverkapping Mechelen NMBS

PRIJS CIRCULAIR BOUWEN

Circulair Paviljoen Energie Kenniscentrum

Alle deelnemende projecten zijn opgenomen in een uitgave die gratis verkrijgbaar is via ZinkInfo Benelux.

Alle deelnemende projecten worden eveneens in de kijker gezet in het ZEKER ZINK Magazine

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief