OVT Den Haag

Nieuwbouw van een Openbaar Vervoer Terminal op het Centraal Station van Den Haag

GENOMINEERD BTTV 2015

Het betreft de nieuwbouw van een Openbaar Vervoer Terminal op het Centraal Station van Den Haag. Voor de Benelux Trofee Thermisch Verzinken ligt de focus op de dakconstructie met een totale oppervlakte van 11.000 m², en de zogenaamde spinnenkoppen voor rook en warmte afvoer. Deze spinnenkoppen zijn opgebouwd uit een subframe dat afgesteund is op de primaire staalconstructie, inclusief beglazing, en een regel- en besturingssysteem voor het afvoeren van rook en warmte. De afvoer van rook en warmte gebeurt door middel van scharnierende driehoekige elementen die met lineaire motoren geopend kunnen worden. Tussen deze spinnenkoppen is een beloopbaar gootsysteem aangebracht voor de afvoer van smelt- en regenwater.
De uit stalen kokers samengestelde subframes zijn verzinkt en voorzien van een hoogwaardige 2-laagse (120mµ) poedercoating.  Naast de specifieke eisen met betrekking tot de conservering is met name voor wat betreft esthetica de lat door de opdrachtgever erg hoog gelegd.
In overleg met de verzinker zijn optimaliseringen gedaan in het thermisch verzinkproces, onder andere door de frames op een andere manier op te hangen. Ook in combinatie met grote  frames in relatie tot de afmetingen van het zinkbad werd daarmee een zeer gelijkmatige zinkaanwas gerealiseerd.
Vanwege een te ver door gereageerde zinklaag bleek het bij de eindinspectie nodig een aantal frames te ontzinken en middels het hoge temperatuur verzinken opnieuw te behandelen om de gewenste strakke  oppervlaktestructuur te verkrijgen.

Opdrachtgever:
ProRail, Utrecht (NL)
 
Hoofdaannemer:
Strukton Bouw, Maarssen (NL)
 
Aannemer dakconstructie:
Colt International, Katwijk (NL)
 
Staalbouwer:
Rijndijk Construction, Eindhoven (NL)
 
Architect:
Benthem Crouwel Architects, Amsterdam (NL)
 
Studiebureau:
 
 
Bouwtijd:
december 2014
 
Fotograaf:
Maité Thijssen
Magazine OVT Den Haag

De befaamde wybertjes

Magazine OVT Den Haag