Brandweerkazerne voor het SRI Charleroi

Gezien de specifieke kenmerken van de site vertoont het project een eenvoudige, hedendaagse, compacte en functionele bouwstijl 

VESTIGING

De directe toegang tot de nabijgelegen autoweg is een essentieel gegeven voor de vestiging van de kazerne. De logische keuze van deze locatie wordt versterkt door de snelle en veilige verplaatsingen van voertuigen en personen in geval van alarm. De reactietijd binnen de kazerne is verminderd.

De vestiging van het gebouw is het resultaat van een studie die tot doel had de antwoorden op de eisen die door de locatie gesteld werden te combineren: groot niveauverschil, directe omgeving, toegangswegen, laag draagvermogen van de bodem, windrichtingen, zonnestand enz.

De noord-zuid-as maakt van de belangrijkste horizontale verkeersstroom, geaccentueerd door alle verticale verkeersstromen, de echte ruggengraat van het project. Deze as bepaalt de oriëntatie van het gebouw.

In het perspectief van deze as bevindt zich de oefentoren die achter de uitvalsweg op de kruising van deze noord-zuid-as en de gemeentelijke toegangsweg voor brandweerwagens ligt. 

Deze toren maakt maximaal gebruik van het beton en de stalen structuur waarvan het stutwerk uit geperforeerde platen bestaat. 

MORFOLOGIE VAN HET GEBOUW

De ronde vorm van het ontwerp is rechtstreeks gerelateerd aan het tracé van de brandweerwagens. Er moeten twee rijbanen komen: de ene aan de binnenkant voor het terugkerende verkeer en de andere aan de buitenkant voor het vertrekkende verkeer. Om kruisingen tussen deze twee verkeersstromen te voorkomen, zorgt de ronde vorm dat de auto's niet hoeven te keren binnen de hal van het gebouw. Alle functies bevinden zich in de cilinder met een diameter van ca. 90 m en een hoogte van 5 niveaus. De hoge dichtheid van dit volume vermindert de blootgestelde buitenruimtes en beperkt het energieverlies.

Alle ruimtes worden verlicht door openingen in de buitengevel en op de derde verdieping door 7 patio's die noord-zuid georiënteerd zijn en verder door een centrale lichtschacht. Deze noord-zuid patio's maken een verstandig energiebeheer mogelijk en dankzij de waterpartijen verbeteren ze het hygrothermisch comfort.

Het dak is voorzien van fotovoltaïsche en thermische panelen die een deel van de elektriciteit en het warme water leveren die nodig zijn voor het goed functioneren van de kazerne.

Een geperforeerde plaat vormt een zonnescherm voor de derde verdieping en loopt door als leuning van de atletiekbaan op het dakterras van de vierde verdieping. 

HET BIJZONDERE GEBRUIK VAN STAAL

Stalen platen aan de randen

Een geperforeerde profielplaat (R12-116) van verzinkt staal vormt een verticaal scherm dat het gebouw van boven bedekt. Het beschermt de gebogen gevel tegen de zon en loopt door als leuning voor het dakterras, langs de atletiekbaan die daaraan grenst.  Het perforatieniveau van 51% maakt het zo goed als doorzichtig vanaf de binnenkant.

De oefentoren.

De metalen toren rust op een betonnen 'huisje’ op een vierkante basis met een zijde van 3 meter en dient als ondersteuning voor de betonnen plaat met een hoogte van 25 meter die erop geplaatst is. De geperforeerde plaat (R16-T20) van slechts 2 mm dikte is de enige ondersteuning. Het geheel is in elkaar gezet in de werkplaats en in slechts twee delen naar de bouwplaats gebracht en daar gemonteerd. 

Opdrachtgever:
Ville de Charleroi, Charleroi (B)
 
Hoofdaannemer:
Thomas and Piron, Our-Paliseul (B) 
 
Staalbouwer:
Tamco Metallique Construction, Sambreville (B)
 
Architect:
Samyn and Partners, architects & engineers, Brussel (B)
 
Studiebureau:
Ingenieursbureau Meijers, Wilrijk (B) 
 
Bouwtijd:
2016
 
Fotograaf:
Marie-Françoise Plissart, Quentin Olbrechts, Simon Schmitt, Ghislain André, Charly Dean, Alejandro Chichizola