Trafigura

Trafigura is een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke handelsgroepen voor grondstoffen en een van de grootste deelnemers aan de wereldwijde zinkmarkt, met meer dan 1,5 miljoen ton zinkconcentraten en 1,4 miljoen ton geraffineerd zink in 2019.

De handelsactiviteiten van Trafigura worden ondersteund door haar industriële en financiële activa, waaronder een meerderheidsbelang in het wereldwijde multimetalenbedrijf Nyrstar, dat een marktleidende positie heeft in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Amerika en Australië.

Nyrstar produceert zinkconcentraten uit haar mijnbouwactiviteiten en een verscheidenheid aan geraffineerde zinkproducten, waaronder speciaal hoogwaardig zink (SHG), zinklegeringen en zinkgietlegeringen als resultaat van het zinksmeltingsproces.
Het combineren van Nyrstar's voetafdruk van productie met Trafigura's wereldwijde marketing, logistieke netwerk en financiële expertise, biedt aanzienlijke kansen in de hedendaagse zinkmarkt. De twee bedrijven combineren de beste marktpraktijken en hoge verantwoordelijkheidsnormen op hun respectieve terreinen, evenals betrouwbaarheid en reactievermogen op klanten.
De Trafigura Group is een particulier bedrijf met 8.000 werknemers die in 80 kantoren in 41 landen over de hele wereld werken. De Groep verbindt haar klanten al meer dan twee decennia met de wereldeconomie en vergroot de welvaart door de handel te bevorderen.