Flaurea Chemicals

Flaurea Chemicals is sinds 1921 patenthouder en heeft fluxzouten voor thermisch verzinken ontwikkeld, die een effectieve bescherming tegen corrosie bieden.

Na de sluiting van Floridienne Chimie in 2014 heeft Flaurea Chemicals de productie van fluxzouten, zinkchloride in poeder en oplossing onder de Florflux-merken overgenomen. 

Flaurea Chemicals biedt haar klanten zowel haar knowhow als een breed gamma producten aan, gaande van zinkammoniumchloride (basis dubbelzout) tot een breed gamma van speciale fluxen (Florflux®) en Zinkchloride aangepast aan elke specifieke behoefte of proces.

Dit proces heeft een mooie toekomst voor de boeg. In de bouwsector wordt de levensduur van metalen constructies aanzienlijk verlengd en wordt het onderhoud ervan aanzienlijk vereenvoudigd. Voor straatmeubilair, landbouwmachines en bepaalde auto-onderdelen blijft thermisch verzinken een van de meest effectieve en economische middelen om corrosie tegen te gaan.

- Flaurea Chemicals biedt haar klanten regelmatig controle op het gebied van fluxbadanalyses en geeft technisch advies van hoog niveau.

- Flaurea Chemicals is een belangrijke speler in de circulaire economie en heeft zijn productieprocessen aangepast zodat gebruikte baden aan het einde van hun levensduur niet worden vernietigd of gestort, maar worden verwerkt.

Verpakking

- Droge fluxen zijn beschikbaar in UN goedgekeurde zakken van 25 kg, 50 kg.

- De vloeibare fluxen zijn in IBC’s of in tankwagens beschikbaar.

- Zinkcloridepoeder in 25k zakken en vloeibaar in meerdere concentraties in bulk, vaten of IBC’s.

Flaurea Chemicals neemt actief deel aan internationale studies over de ontwikkeling van nieuwe processen met zinklegeringen.

Flaurea Chemicals
Contactgegevens