Flaurea Chemicals

Flaurea Chemicals bezit sinds 1921 een octrooi en heeft fluxzouten voor thermisch verzinken ontwikkeld die een doeltreffende bescherming tegen corrosie bieden.

Na de sluiting van Floridienne Chimie in 2014 heeft Flaurea Chemicals de productie van fluxzouten (Florflux), zinkchloride en cadmiumzouten hervat.

Flaurea Chemicals biedt haar klanten zowel haar know-how als een breed gamma van producten aan, gaande van ammoniakale zinkchloride (basis dubbelzout) en een breed gamma van speciale vloeimiddelen (Florflux®) tot zinkchloride aangepast aan elke specifieke behoefte of proces.

Thermisch verzinken is een industrieel proces met een mooie toekomst voor zich.

In de bouwsector wordt de levensduur van metalen constructies aanzienlijk verlengd en wordt het onderhoud ervan aanzienlijk vereenvoudigd. Voor stads- en landbouwmeubilair en bepaalde auto-onderdelen blijft thermisch verzinken een van de meest doeltreffende en economische manieren om corrosie te bestrijden.

- Flaurea Chemicals biedt zijn klanten een regelmatige controle op het gebied van fluxbadanalyse en verstrekt een hoog niveau van technisch advies.

- Flaurea Chemicals is een belangrijke speler in de circulaire economie en heeft zijn productieprocessen zo aangepast dat gebruikte ontzinkingsbaden aan het einde van hun levensduur niet worden vernietigd of weggegooid, maar in plaats daarvan als grondstof worden gebruikt.

Zej zijn een van de weinige producenten van flux en zinkchloride in Europa die de ontzinkingsbaden recycleren.

 Verpakking

- Fluxzouten in poedervorm zijn verkrijgbaar in zakken van 25 kg.

- Vloeibare fluxen zijn verkrijgbaar in IBC's of tankwagens.

- Zinkchloride poeder in 25k zakken en vloeibaar in meerdere concentraties in bulk of IBC.

Flaurea Chemicals neemt actief deel aan internationale studies over de ontwikkeling van nieuwe procédés met zinklegeringen.

Meer informatie op www.flaureachemicals.com

Flaurea Chemicals
Contactgegevens