Zinkinfo Benelux bij VK Architects & Engineers

Zinkinfo Benelux had het genoegen om bij VK Architects & Engineers in Melle een sessie te mogen geven omtrent ZEKER ZINK.  Het evenement vond plaats op de site in Merelbeke maar door videoverbinding volgden ook geïnteresseerden in Roeselare de sessie. De ruim twintig geïnteresseerde aanwezige ingenieurs konden de leervolle uiteenzettingen van Guus Schmittmann en Bruno Dursin goed smaken!

Het is geen geheim dat VK Egineering & Architects een stevig kennisbedrijf is en dergelijke informatiemomenten niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Hoe meer kennis in huis, des te krachtiger de resultaten. Wie het ontwerpkantoor kent, weet wat het in zijn mars heeft. Guus Schmittmann ging uitvoerig in op de uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het voorschrijven van een Duplexsysteem. Ook de uit negen punten bestaande checklist om optimaal thermisch te verzinken, werd uitvoerig toegelicht. Guus was in zijn element en kon elke vraag professioneel beantwoorden.

Fel discours

Tweede spreker Bruno Dursin verraste iedereen door zijn fel discours over circulair bouwen. Hij beklemtoonde het onderscheid tussen recyclebare en downcyclebare materialen en wees op het toenemende belang van reuse en remanufacturing binnen de filosofie van circulair bouwen. De Europese bouwsector verbruikt maar liefst 50% van de natuurlijke bronnen en bijna 40% van de totale hoeveelheid afval in Europa is afkomstig van bouwmaterialen.


 

VK IS ACTIEF IN HEALTHCARE DESIGN EN BUILDING ENGINEERING.

Vastgoedontwikkelaars, architecten en overheden doen beroep op VK voor engineering van gebouwen, infrastructuurprojecten en inrichting van publieke ruimte. Onze Healthcare- en Industry-klanten bieden we een totaalpakket onder één dak: masterplanning, architectuur, engineering, interieur en landscaping. Daarbij is duurzaam bouwen voor ons steeds een topprioriteit.

U wenst voor uw architectenbureau ook een interessante infosessie omtrent alle aspecten van thermisch verzinken? Contacteer ons via evi@zinkinfobenelux.com

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief