Partner in de kijker - Flaurea Chemicals

FLAUREA CHEMICALS, een lange ervaring in zinkzouten

Sinds 1921 produceert Flaurea Chemicals in Ath (België) een flux voor thermisch verzinken die een doeltreffende bescherming biedt tegen corrosie.

 

Thermisch verzinken is een proces dat bestaat uit het onderdompelen van metalen onderdelen in een bad van gesmolten zink, waardoor ze een bijzonder effectieve anticorrosiecoating krijgen. Hiervoor worden de onderdelen behandeld met een product dat "FLUX" of fluxzout wordt genoemd en dat de onderdelen voorbereidt voordat ze in het gesmolten zink worden ondergedompeld.

Sinds 2015 heeft Flaurea Chemicals de productieactiviteiten van zinkchloride en fluxzout overgenomen na de overname van Floridienne Chimie door de AUREA Groep.

Flaurea

De echte knowhow van FLAUREA CHEMICALS bestaat uit het terughalen van gebruikte zuren uit verzinkerijen, het te behandelen en te zuiveren ervan om een nieuw product te maken, dat terug zal gaan naar de galvanisatiemarkt. Dit is het concept van de circulaire economie. Als onderdeel van de AUREA Groep is dit onze business. Het behandelen en terugwinnen van afval om er hoogwaardige en duurzame producten van te maken en deze weer op de markt te brengen. Een unieke expertise en we hebben op dit punt geen concurrentie. Bijna alle andere fluxzouten die in Europa worden verkocht, zijn afkomstig van edele grondstoffen. Dat is een groot verschil.

FLAUREA CHEMICALS draagt bij aan de vermindering van het afval dat door de industrie wordt uitgestoten, beperkt de impact op het milieu en stelt fabrikanten in staat hun productiekosten te verlagen. Vandaag de dag is onze capaciteit om gebruikte zuren te behandelen ongeveer 10.000 ton per jaar. Wij ontvangen producten uit België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zwitserland,...

FLAUREA CHEMICALS is al vele jaren een belangrijke speler op het gebied van zinkzouten en zinkchloride en we blijven investeren in onze productiemiddelen om onze productiecapaciteit verder te vergroten, waarbij we altijd afval recyclen om actief deel te nemen aan het behoud van natuurlijke rijkdommen en het beperken van de impact van de industrie op het milieu.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen: commercial@flaureachemicals.com

  

Flaurea Flaurea

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Flaurea Chemicals

Flaurea Chemicals

Flaurea Chemicals bezit sinds 1921 een octrooi en heeft fluxzouten voor thermisch verzinken ontwikkeld die een doeltreffende bescherming tegen corrosie bieden.