Kennisdeling - ZEKER ZINK: een Siamese tweeling

Opnieuw aan de slag! Zo ook voor de sensibiliseringscampagne ZEKER ZINK. De infosessies gaan in tempo vooruit na een geslaagd voorjaar en een zomers intermezzo. ZEKER ZINK brengt de leden van Zinkinfo Benelux dichter bij architect en studiebureau. En bovenal biedt thermisch verzinken duurzame zekerheid in de tijd. 

Kennis delen betekent verbinden, daar hebben alle partijen echt voordeel bij. Intussen is de roadshow zo goed op dreef dat ZEKER ZINK bij menig architect en ingenieur een begrip is geworden. Sessies en uitstappen doen wonderen en brengen mensen en ideeën bij elkaar. Nogmaals verbinden en delen zijn een onafscheidelijke Siamese tweeling.

Op termijn

Deze keer waren we te gast bij Ingenieursbureau Norbert Provoost in Sint-Amandsberg waar Alexander Willems ons warm ontving. De samengekomen ingenieurs en architecten waren aandachtig en menig notablok stond bij afloop vol met aantekeningen. Onze nieuwe man Hans Boender kweet zich perfect van zijn taak en ging down to earth op de materie in. Wat en hoe verzinken bracht hij met verve en hij wist ook de toehoorders te bewegen tot het stellen van vragen. Daaruit bleek algauw dat zijn aanpak goed zat. De geoliede bariton van directeur Bruno Dursin deed er nog een schepje op, zijn diepe stem drong door bij iedereen. Hij tekende deskundig het verhaal van de branche en organisatie, raakte het vaak gehoorde begrip circulariteit aan en wist de aanwezigen, met de Eiffeltoren als voorbeeld, te overtuigen dat thermisch verzinken een zeer gunstig effect heeft op de Total Life Cycle Cost (TLCC) van een staalconstructie. Het schilderen van de Eiffeltoren is en blijft immers een heikele opdracht, een draak zonder kop die verf (60 ton) en geld blijft schrokken…

Paspoort voor de toekomst

Bij de broodjes en de drankjes kwamen nog tal van vragen en adviezen boven tafel. Het ijs was formeel gebroken, met opgewekte en voldane blikken tot gevolg. De aangeboden kennis wil  vooral een brug slaan tussen verzinkers en ontwerpers. Waar ZEKER ZINK ook sessies houdt, nergens nemen we afscheid, eerder zijn we duurzame partner geworden: ontwerpbureaus kunnen voor advies altijd bij Zinkinfo Benelux aankloppen: www.zekerzink.com.  Maken we een eerste balans op dan stellen we vast dat de campagne ZEKER ZINK op zijn minst doeltreffend is en dat thermisch verzinken een paspoort is voor de toekomst.


 U wilt uw bureau opladen met kennis en kunde omtrent Thermisch Verzinken? Contacteer ons gerust via info@zinkinfobenelux.com, wij doen de rest!


 Over Ingenieursbureau Norbert Provoost

Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba (Gent, Sint-Amandsberg) is reeds meer dan 50 jaar actief in de bouwsector, door het uitvoeren van stabiliteitsstudies, het bouwen van benzinestations en infrastructuurwerken, zowel voor ondernemingen als particulieren. Ons bureau bestaat uit de afdeling Stabiliteit en Petrol/Infrastructuur en telt een 20-tal medewerkers.

Het ingenieursbureau focust zich op een drietal kerntaken:

-          uitvoeren van stabiliteitsstudies voor nieuwbouw, renovaties en restauraties

-          totaalstudies van servicestations waarbij wij een totaal pakket verzorgen van voorontwerp tot oplevering

-          studies van infrastructuurwerken voor projecten met een architecturale en/of landschappelijke meerwaarde

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief