Witbrant West Appartementen

Een thermisch vezinkte, zwart gecoate staalconstructie met daarop een houten massaranduba vloerafwerking

Het gebouw bestaat uit een betonnen tunnelskelet met aluminium gevelelementen. Tussen deze isolatieschil van de woningen en de witte banden liggen trappenhuizen, ontsluitingsgangen aan de noordzijde (spoorzijde) en balkons aan de zuidzijde'. Hiervoor is een staalconstructie gekozen, thermisch vezinkt, zwart gecoat met daarop een houten massaranduba vloerafwerking. De witte banden z'rjn uitgevoerd in een aluminium geëxtrudeerde profielen met een dunne aluminium sandwichplaat'
Aan de noordzijde, op de galerijen zijn thermisch verzinkte persroosters in het vloervlak toegepast zodat ondanks de geluidsbelasting op de gevel van het spoor de slaapkamers aan die zijde op een natuurlijke wijze geventileerd kunnen worden'. De lucht wordt aan de ondezijde (vloer 1e verdieping) binnen gelaten en verlaat aan de bovenzijde (dak 3e verdieping) het gebouw waardoor er een buitenklimaat heerst op de galerijen. Aan de zuidzijde zijn de vullingen van de witte banden uitgevoerd in thermisch verzinkte cartonageroosters waardoor het zicht vanaf het balkon naar buiten gewaarborgd blijft' alsmede het beeld van witte banden omdat de transparantie vervalt wanneer de gevel onder een hoek wordt benaderd' De trappen zijn uitgevoerd in thermisch verzinkt staal zwaft gecoat met dichte zwarte plaatstalen balustraden die de trappenhuizen een robuust karakter geven.
Tussen de gebouwen staan geluidsschermen die voorkomen dat het geluid de wijk verder indringt. Ook deze schermen zijn uitgevoerd in een staalconstructie die uitgevoerd is in het concept van het gebouw. 

Opdrachtgever:
Woning Breburg, Tilburg (NL)
 
Hoofdaannemer:
Van Ruitenkeek Konstruktie, Amersfoort (NL)
 
Staalbouwer:
-
 
Architect:
Architectenburo JMW, Tilbug (NL)
 
Studiebureau:
-
 
Bouwtijd:
-
 
Fotograaf:
René Castelijn