Villa DZ

De prachtige omgeving gaf de aanleiding tot het concept waaromheen de woning zich heeft ontsponnen. 

Elk moment, van aankomst tot vertrek, heeft zijn eigen zichtkwaliteit op de omgeving, maar ook binnen de woning. De villa ligt op de overgang van dorp naar landschap en duikt aan de dorpszijde in het landschap, om vervolgens eropuit te kijken. Een lengteas en een dwarsas biedt vanuit het hart van de woning zicht richting de vier windstreken.

Door een deel van de slaapvertrekken in te graven en de uitgekomen grond te gebruiken om er een uitzichtheuvel van te maken waarop de woonkamer en keuken ligt, ontstaat er binnen de villa een spannende ruimtelijkheid. Vanuit een enkel punt op de kruising van de zichtassen is er zicht naar alle zijden, maar ook naar boven en beneden via een daklicht en de trap.

Thermisch verzinkte elementen

Alle niet-inspecteerbare constructiedelen en verbindingen zijn thermisch verzinkt uitgevoerd. In grote lijnen, de hoofddraagconstructie en alle hulpstaal.

Technische aspecten

De structuur van de woning wordt gevormd door een betonnen fundering / kelder met daarop de staalconstructie met houten dakdozen, gevuld met isolatie. De staalconstructie en gebruikte staalsoorten zijn in de bijgevoegde staaltekening te zien.

Redenen verzinkt staal

Wij hebben dit als bescherming en conservering van het staal gekozen. Dit is ons inziens de meest betrouwbare en kwalitatief beste manier.

ZEKER ZINK

 

OPDRACHTGEVER:
Fam. de Zwart, Beek (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
BVG Arnhem, Arnhem (NL)
 
STAALBOUWER:
S&H, Nieuw-Wehl (NL)
 
ARCHITECT:
Duoplan Doetinchem architecten, Doetinchem (NL)
 
STUDIEBUREAU:
WM Bouwtechniek, Lochem (NL)
 
BOUWTIJD:
2018
 
FOTOGRAAF:
Elroy Spelbos Fotografie