Verbouwing woonhuis xz

Verbouwing van een jaren ’70 huis te Veldhoven

Het project betreft een verbouwing van een jaren ’70 huis. De opdrachtgevers wensten een moderne en lichte vormgeving met grotere keuken en kookeiland, een ruimte voor een grote eettafel, meer openheid naar de tuin en veel glas tot aan de grond. Daarnaast een nieuwe open tuin met fijne zitplekken voor verschillende tijden van de dag.

Als alternatief voor een traditioneel boeiboord van plaatwerk met naden, een aluminium daktrim en een inkijk is gekozen voor een UNP-profiel die past bij de wens van een moderne, strakke vormgeving. Vanwege de oriëntatie van de achtergevel op het zuiden is een overstek gemaakt, de hoek in de boei is als een massief element gemaakt zodat deze mooi binnen de maat van de pui uitlijnt. Het UNP-profiel gaat van boeiboord over in een kolom. Eénduidige vormgeving van boei en kolom maakt de strakke, geborgen hoek die afsteekt tegen de witte planken.

Thermisch verzinken vormde een gunstig alternatief voor traditionele boeidelen van plaatwerk met slappe uitstraling. Door het UNP-profiel worden de witte houten planken mooi gekaderd in de krachtige, tijdloze stalen vorm. Bij het tuinpaviljoentje past het natuurlijke thermisch verzinkte oppervlak mooi in combinatie met de krakende eikenhouten planken. Verder is het paviljoentje voorzien van verzinkte  kolommen en liggers. Om tot een natuurlijke, rauwere vormgeving te komen is gekozen voor een thermisch verzinkt, stalen frame dat ingevuld wordt met ruwe eikenhouten planken in gevel en dak.

 

Opdrachtgever:
Fam. Kuijsten, Veldhoven (NL)
 
Hoofdaannemer:
Bouwbedrijf Van Gogh, Valkenswaard (NL)
 
Staalbouwer:
SIM Staalindustrie, Bergeijk (NL)
 
Architect:
Architect ingenieur Rolf Moors, Eindhoven (NL)
 
Studiebureau:
Adviesbureau E. Dinslage, Oisterwijk (NL)
 
Bouwtijd:
juli 2013
 
Fotograaf:
P. van Vlerken