Transporttunnel voor Gebr. Fuite

Transportbrug op hoog niveau

Fuite Veevoerders in Genemuiden produceert diverse soorten veevoer. De grondstoffen worden voornamelijk per schip aangevoerd en via een transportband, die over een transportbrug loopt, naar de fabriek getransporteerd. Om de aanvoer van grondstoffen te garanderen is de oude transportbrug met één transportband vervangen door een nieuwe transportbrug met twee transportbanden.

De staalconstructie van deze nieuwe transportbrug weegt 40 ton en is in tegenstelling tot de oude transportbrug, vrijdragend. Om de krachten op te vangen is het kadegebouw aan de industriehaven verhoogd en verstevigd en zijn er versterkingen in het fabrieksgebouw aangebracht. De nieuwe transportbrug loopt vanaf een hoogte van 12,5 meter in het kadegebouw naar een hoogte van 28 meter in het fabrieksgebouw en is aan beide zijden verankerd.

De stalen constructiedelen zijn thermisch verzinkt, waarbij de 2D frames zijn verzinkt door middel van kanteldip. Ook het extra brede frame van 9.000 x 3.700 mm is thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO 1461. 

Opdrachtgever:
Gebr. Fuite Veevoeders, Genemuiden (NL) 
 
Hoofdaannemer:
LDL Bulkhandling, Ede (NL)  
 
Staalbouwer:
Riezebos Constructiebouw, Genemuiden (NL) 
 
Studiebureau:
Ingenieursbureau Van Roekel en Van Roekel, Rhenen (NL) 
 
Bouwtijd:
juli 2016
 
Fotograaf:
Bart Riezebos