Toyota Garage

Design & Build project

Nieuwebouw Toyota Amsterdam West betreft een Design & Build project. Voor de opdrachtgever is een geschikte bouwlocatie gezocht waarop een pand ontwikkeling is voor een "autobedrijf". Op deze locatie worden nieuwe auto's afgeleverd die in showrooms in Amsterdam en omstreken gekocht zijn. De nadruk van de activiteiten voor deze vesitging ligt op het afleveren van nieuwe auto's aan klanten, niet op het onderhouden en repareren van auto's. 
Functies: 

In het pand zijn de volgende bouwdelen opgenomen: 

  • een showroom met een klein aantal auto's om aan klanten te laten zien dat het hier een autobedrijf betreft
  • de showroom dient eigenlijk als ontvangstruimte voor klanten die hun nieuwe auto komen ophalen
  • kantoren voor de administratie, de rayonmanager, de vestigingsmanager, vergaderruimtes en kantoren voor werkplaatsgerelateerde functies
  • afleverplaats voor het afleveren van nieuwe auto's aan klanten
  • autowerkplaats met 19 bruggen, 2 testbanken, magazijn- en poetsplaatsen
  • stallingsgarage voor het parkeren van circa 150 auto's met een automatische autowasinstallatie in een wasplaats. Door de open structuur van de stallingsgarage is er gekozen voor een thermisch verzinkte draagconstructie om een optimale conservering van het pand te verkrijgen. Door de draagconstructie bloot te stellen aan de buitenlucht heeft dat voor een enorme besparing in het brandwerend afwerken van de constructie gezorgd. De open gevel van de stallingsgarage is afgewerkt met panelen van strekmetaal om zodoende voldoende mogelijkheid te bieden tot afvoeren van hitte bij een eventuele brand.
  • rondom het pand is een verharding aangebracht voor het bevoorraden van de stallingsgarage door autotrailers
Opdrachtgever:
Toyota Amsterdam (NL)
 
Hoofdaannemer:
Sprangers Bouwbedrijf (NL)
 
Staalbouwer:
-
 
Architect:
MKA Architecten (NL)
 
Studiebureau:
-
 
Bouwtijd:
-
 
Fotograaf:
Sprangers Bouwbedrijf (NL)