Syngenta Karate

Real Corporation heeft voor het Karate-project de detail engineering, productie, conservering en montage van de staalstructuren voor dit productiegebouw uitgevoerd. Totaal gewicht 36 Ton. De ganse constructie is uitgevoerd in thermisch verzinkt staal.

Het unieke aan dit project is dat het gebouw opgebouwd is uit 2 modules.

De keuze om in modules te werken is om planningstechnische reden. Syngenta heeft voor deze manier van werken beroep gedaan op de uitgebreide ervaring van Real Corporation in modulair bouwen aangezien deze unieke aanpak nieuw was voor hen.

Deze modules zijn naast de definitieve fundering opgetrokken op tijdelijke funderingen en zijn daar ook volledig bekleed met de gevel- en dakbeplating alsook voorzien van een groot deel van de instrumentatie.

De modules dienen in zijn totaliteit over 2 reactorvaten geplaatst te worden met maar millimeters speling wat dit tot een huzarenstukje van hijswerk (met een 400T kraan), precisie en vakmanschap maakt.

De keuze voor thermisch verzinken werd gemaakt vanuit gebruiks- en logistiek oogpunt. Het intensieve gebruik van de installatie vroeg een onderhoudsvriendelijke oplossing waarbij interventies voor periodiek onderhoud vermeden dienden te worden.

De keuze voor thermisch verzinken heeft het retouchewerk achteraf tot het uiterste minimum herleidt. Ook de snellere doorlooptijd van het thermisch verzinken tov traditionele coating maakten het respecteren van de strikte planning mogelijk.

De gehele thermisch verzinkte uitvoering van zowel de constructie alsook de leuningen en vloeren zorgen voor een perfect afgewerkt geheel.

Functioneel verzinken

 
OPDRACHTGEVER:
Syngenta Seneffe  (B)
 
HOOFDAANNEMER:
/
 
STAALBOUWER:
Real Corporation  (B)
 
ARCHITECT:
Artelia  (B)
 
STUDIEBUREAU:
Real/Stabetek  (B)
 
BOUWTIJD:
2021
 
FOTOGRAAF:
Syngenta