Standic Tankenpark Fase 1

Voor STANDIC bouwt ASK Romein in de Antwerpse haven een nieuwe chemie-opslagterminal. Met de nieuwe terminal van 95.000 vierkante meter verdubbelt het Nederlandse tankopslagbedrijf  haar capaciteit en werkt het mee aan de multimodale bereikbaarheid.

Het project is goed voor in totaal 1.112 ton staal en is volledig duurzaam gebouwd. Voor het constructiewerk werd S355-staal gebruikt. Voor de buizen van het leuningwerk S275-staal. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021. De nieuwe terminal zal een uitvoerig geautomatiseerde state-of-the-art opslagplaats worden, aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Net als bij de terminal in Nederland ligt de focus op de distributie van chemieproducten en chemische nichemarkten. De terminal is zowel bereikbaar over water voor binnen- en zeevaart als via de spoorlijnen. Het feit dat het zo multimodaal te bereiken is, maakt dat de komst van deze terminal op deze locatie een zeer belangrijke stap vormt voor de duurzame distributie van chemicaliën, meteen ook één van de speerpunten in het ondernemingsplan van Port of Antwerp.

Al het staal dat door ASK Romein verwerkt werd in de constructie, werd thermisch verzinkt. Het gaat dan over de staalconstructie, de piperacks, de loopbordessen, de trappen, de kooiladders en de hekwerken. Enkel de roosters werden in kunststof uitgevoerd. Het project werd geheel in thermisch verzinkt staal uitgevoerd omwille van de duurzaamheid (buitentoepassing).

Functioneel verzinken
 
OPDRACHTGEVER:
STANDIC (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
ASK Romein (B)
 
STAALBOUWER:
ASK Romein (B)
 
ARCHITECT:
N.v.t.
 
STUDIEBUREAU:
Struktoreg Engineering (B)
 
BOUWTIJD:
2020
 
FOTOGRAAF:
Lucid (Jochen Verghote)