Sportcampus Zuiderpark

Stalen gevellinten voor Sportcampus Zuiderpark.

Oostingh was verantwoordelijk voor de complete 3D-engineering, fabricage, montage en het aanbrengen van de brandwerende coating op de staalconstructies inclusief afstemming met prefabbeton, kanaalplaatvloeren, gevelelementen en de 40 stalen overspanningen van 30 tot 50 meter.  Deze overspanningen verbinden over de gehele breedte van het gebouw de twee losstaande delen met elkaar. Naast stabiliteit bieden deze spanten ook ruimte en draagkracht aan allerhande apparatuur dat in het dak is weggewerkt: afzuiginstallaties, elektronica, licht- en geluidssystemen, …

Aan de buitenkant van de sportcampus zijn verticale gevelpanelen aangebracht waarop stalen gevellinten zijn bevestigd. Deze gevellinten zijn behandeld met de Duplexroute: eerst thermisch verzinkt en daarna met twee lagen gepoedercoat. Vervolgens worden hierop houten delen bevestigd waarna er een rvs-beplating op wordt gemonteerd. Deze rvs-beplating doet denken aan een golvend turnlint en zorgt voor een dynamisch en speels effect.

De topsporthal heeft een totale oppervlakte van 32.320 m². De hoofddraagconstructie en het bouwkundig staal samen leggen meer dan 3.000 ton aan gewicht in de schaal.

ZEKER ZINK

 

OPDRACHTGEVER:
Gemeente Den Haag (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
Ballast Nedam, NIeuwegein (NL) 
 
STAALBOUWER:
Oostingh (onderdeel van ASK Romein), Katwijk (NL)
 
ARCHITECT:
FaulknerBrowns Architects, Newcastle (UK)
 
STUDIEBUREAU:
Oostingh (onderdeel van ASK Romein), Katwijk (NL)
 
BOUWTIJD:
2017
 
FOTOGRAAF:
Jochen Verghote