Shelt^r

Het is een strakke tent die gemakkelijk op elke ondergrond kan gemonteerd worden zonder paal of touw. De vorm is geïnspireerd op de huisjes die kinderen tekenen, met een puntdak en een vierkante gevel. Een heel eenvoudig, maar iconisch design.

Het geraamte is een stalen constructie die werd verzinkt om duurzaamheid te verzekeren. Rondom het frame wordt een weerbestendig zeil strak gespannen. Dit acrylzeil is te verkrijgen in verschillende kleuren en wordt 10 jaar gegarandeerd voor buitengebruik. Eens opgespannen met 3 ratel gespen verdwijnen deze gespen onder de houten plankenvloer van de tent.  

Het staal, de stof en de stabiele houten vloer maken een stevig geheel met een sobere look.  

SHELT^R wordt gebruikt als schuilplaats of ornament in tuinen of parken. Ook geschikt voor horecazaken die hun klanten buitencomfort willen bieden. Als rokerstent bvb. Clubs of events op zoek naar tijdelijke bescherming voor weer en wind. Als hut om natuur & dier te observeren. Als bescherming tegen weersomstandigheden op plaatsen waar geen bouwvergunning is.  

SHELT^R is ontworpen om eenvoudig vervoerd en ge(de)monteerd te worden ter plaatse. In de basisversie zijn voor- en achterzijde open. Optioneel kunnen er deuren of wanden in worden geplaatst. De basisversie is cm 250 x 250 en cm 300 hoog. De langste versie is cm 320 lang. Totaal gewicht bedraagt 300 kg.

Opdrachtgever:
Tradewinds, Drongen (B)
 
Hoofdaannemer:
 
 
Staalbouwer:
Frank De Sy  Evergem België, Evergem (NL)
 
Architect:
 
 
Studiebureau:
 
 
Bouwtijd:
2014
 
Fotograaf:
Tradewinds