Renovatie van apotheek tot eengezinswoning

Renovatie van een vroegere apotheek tot volwaardige eengezinswoning waarbij niet alleen intern een volledige herschikking plaatsvond, maar waarbij het bestaande bouwvolume een volledige make-over kreeg.

De renovatie strekt zich inwendig tot het gelijkvloers en de dakverdieping. De eerste verdieping bleef gevrijwaard waardoor de bestaande raamopeningen op dit niveau dienden behouden te blijven.
Om eenvoud en rust te creëren in het gevelaanzicht werd daarom geopteerd om een transparant kader aan te brengen in verzinkt staal, om zowel de ruimtes op verdieping als deze in het dak visueel met elkaar te binden, in 1 enkel vlak.
De horizontale lamellen in dit verzinkt stalen kader werden onder helling geplaatst zodat dit kadergeheel tevens werkt als zonnewering en daardoor ook een zekere geborgenheid biedt aan de woonruimtes die zich achter het kader verschuilen.
De nieuwe moderne facelift zorgt voor een geslaagde combinatie tussen het gesloten donkere karakter van de Anthra-zinkbanen en het semi-transparante kader in verzinkt staal.
Op het gelijkvloers werd dan weer geopteerd voor een lamellen bekleding in gelakt aluminium. 

De keuze voor het verzinkt staal ligt hem vooral in het tijdloze karakter van dit materiaal maar natuurlijk ook in het feit dat het een heel duurzaam materiaal is.

Esthetisch verzinken

OPDRACHTGEVER:
particulier, Melle (B)
 
HOOFDAANNEMER:
Johan Verhoye Coördinatiebedrijf (B)
 
STAALBOUWER:
Theys en zoon (B)
 
ARCHITECT:
DV.D architecten (B)
 
STUDIEBUREAU:
DV.D architecten (B)
 
BOUWTIJD:
2020
 
FOTOGRAAF:
Geert Synnesael