Poort naar de hippodroom

Leuningen, inclusief ruiter en springend paard, net op tijd klaar voor Waregem Koerse

Project ingediend door B-line Metaalconstructies 

In 2017 gaf de stad Waregem de opdracht aan Intercommunale Leiedal om voor een aantal strategische sites langs de Gaverbeek een inrichtingsstudie op te maken. De vraag draaide concreet rond de natuurlijke Gaverbeek (de Gaverbeekse meersen) en de stedelijke Gaverbeek (vanaf de Hippodroom tot aan de N382). De achterliggende ambitie? De Gaverbeek uitbouwen tot een 'klimaatbestendige' beekvallei, om beter gewapend te zijn tegen de toekomstige klimaatveranderingen. Hoe we dat concreet kunnen doen, werd uitgebreid beschreven in onze Gaverbeekvisie, "De Gaverbeek: twee mondingen, vele gezichten, één toekomst".

Nu zet Waregem de theorie om in de praktijk. Zo zal de stad samen met de Vlaamse Milieumaatschappij en Leiedal de ingekokerde Gaverbeek aan de Hippodroom in ere te herstellen. Door de beek op die beroemde locatie opnieuw zichtbaar te maken, hoopt de stad niet alleen de verbinding tussen het centrum en de Hippodroom te versterken, maar ook een nieuwe kwalitatieve publieke ruimte te creëren. De plek moet een nieuwe, groene poort tot de Hippodroom worden.

Motivatie thermisch verzinkt staal

We hebben gekozen voor een duplex systeem omdat de leuningstijlen soms dicht tegen elkaar stonden. Als we met een natlak systeem zouden werken (stralen + metalliseren + natlak) zou alles niet even goed bereikbaar zijn waardoor we geen goede corrosiebescherming konden garanderen.

Duplex

OPDRACHTGEVER:
 
 
HOOFDAANNEMER:
 
 
STAALBOUWER:
B-line Metaalconstructies (B)
 
ARCHITECT:
 
 
STUDIEBUREAU:
 
 
BOUWTIJD:
 
 
FOTOGRAAF: