Piperacks en bordessen TP200 ATPC

Piperacks en bordessen voor pompenplaat en spruitstuk.

De opdracht omvatte detailengineering, productie, conservering en montage van structuren voor de pompenplaat en manifold. Totaal gewicht 60 Ton. Vloeren zijn uitgevoerd in thermisch verzinkte roosters. De leuningen zijn uitgevoerd in een duplex-systeem en hebben een oranje eindlaag gekregen. De opbouw van het geheel is in lagen gebeurd. We zijn gestart op de bodem van de voorziene bouwput en hebben zo systematisch laag per laag opgebouwd samen met de pipingcontractor. Met die manier van werken was iedere discipline in staat om optimaal van de beperkte ruimte te profiteren om zijn activiteiten veilig uit te voeren.
De keuze voor thermisch verzinken werd gemaakt vanuit gebruiks- en logistiek oogpunt. Het intensieve gebruik van de installatie vroeg een onderhoudsvriendelijke oplossing waarbij interventies voor periodiek onderhoud vermeden dienden te worden. Door het vele leidingwerk en equipment dat tijdens de opbouw diende te worden ge├»nstalleerd was de kans op beschadiging van het staalwerk groot. De keuze voor galvanisatie heeft het retouchewerk achteraf tot het uiterste minimum herleidt. Ook de snellere doorlooptijd van het thermisch verzinken t.o.v. traditionele coating maakten het respecteren van de strikte planning mogelijk.
De gehele thermisch verzinkte uitvoering van zowel de constructie alsook de leuningen en vloeren zorgen voor een perfect afgewerkt geheel; het duplex systeem op de leuningen laten de leuningen visueel extra opvallen wat perfect is voor een veiligheidsitem. Wat boven de put uitsteekt zijn de loopvloeren en trappen. Door de combinatie van gegalvaniseerde structuur met de oranje leuningen oogt dit zeer mooi.

ZEKER ZINK
 
OPDRACHTGEVER:

Antwerp Terminal and Processing Company, Antwerpen (B)

 
HOOFDAANNEMER:
 
 
STAALBOUWER:
Real Corporation, Sint-Gillis-Waas (B)
 
ARCHITECT:
 
 
STUDIEBUREAU:

KH Engineering, Antwerpen (B)

 
BOUWTIJD:
2018
 
FOTOGRAAF:
ATPC