Piperack voor toegang project One

Real Corporation heeft voor het Bayer-project de detail engineering, productie, conservering en montage van de staalstructuren voor de nieuwe piperack uitgevoerd. Totaal gewicht 74 Ton. De ganse constructie is uitgevoerd in thermisch verzinkt staal.

Deze piperack vormt de toegangspoort tot het veelbesproken ‘project One’ van Ineos.

Het unieke aan dit project is dat de ganse rack opgebouwd is uit 1 module met een lengte van 70m, plaatsing uitgevoerd in 1 hijs.

De keuze om in modules te werken is om planningstechnische reden. Bayer heeft voor deze manier van werken beroep gedaan op de uitgebreide ervaring van Real Corporation in modulair bouwen.

Deze module is naast de definitieve stalen vakwerktorens opgetrokken en is daar ook volledig voorzien van de piping.

Het plaatsen van de module is uitgevoerd door middel van één tandem lift met een 400T en 500T kraan; met maar millimeters speling maakt het dit tot een huzarenstukje van hijswerk, precisie en vakmanschap.

De keuze voor thermisch verzinken werd gemaakt vanuit gebruiks- en logistiek oogpunt.  

De keuze voor thermisch verzinken heeft het retouchewerk achteraf tot het uiterste minimum herleidt. Ook de snellere doorlooptijd van het thermisch verzinken tov traditionele coating maakten het respecteren van de strikte planning mogelijk.

De gehele thermisch verzinkte uitvoering van zowel de constructie alsook de leuningen en vloeren zorgen voor een perfect afgewerkt geheel; het duplex systeem op de leuningen laten de leuningen visueel extra opvallen wat perfect is voor een veiligheidsitem.

Functioneel verzinken
 
OPDRACHTGEVER:
Bayer Antwerpen  (B)
 
HOOFDAANNEMER:
PIMA civiel  (B)
 
STAALBOUWER:
Real Corporation  (B)
 
ARCHITECT:
Alpha engineering (B)
 
STUDIEBUREAU:
Claeys engineering/Real Corporation  (B)
 
BOUWTIJD:
2019
 
FOTOGRAAF:
Real Corporation