Parkeergarage Wittebrug Autogroep Den Haag

Door uitbreiding met een nieuwe showroom ontstond er behoefte aan extra parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers bij Wittebrug Autogroep B.V. in Den Haag. 

Op basis van een bouwteamovereenkomst realiseerde Aan de Stegge Twello een 3-laags parkeergarage met 559 parkeerplaatsen.

Zowel de hoofddraagconstructie als de geperforeerde stalen gevelbeplating zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Naast het feit dat dit het gebouw een hoogwaardige en industriële uitstraling geeft, is hiervoor gekozen omdat het een langjarige bescherming biedt tegen roestvorming. Bovendien herstellen kleine beschadigingen zichzelf en zijn grote beschadigingen eenvoudig te herstellen. Op deze manier is een lange levensduur van de parkeergarage gegarandeerd. Want ondanks het feit dat de parkeervoorziening in eerste instantie alleen gebruikt wordt door Wittebrug is in het ontwerp rekening gehouden met alle eisen die worden gesteld aan een openbare parkeervoorziening. Er is gekozen voor detaillering en materialisering die op termijn geschikt is om uit te breiden, te demonteren of te gebruiken als openbare parkeergarage met een P+R functie. De parkeergarage is gebouwd met het eigen Flexideck parkeersysteem van Aan de Stegge Twello. Op deze manier is een optimaal toekomstbestendige parkeergarage gerealiseerd.

Functioneel verzinken

OPDRACHTGEVER:
Wittebrug Autogroep B.V., Den Haag (NL)
 
DIRECTIEVOERDER:
Kroeze bouwmanagement en advies (Kbma), Wijchen (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V., Twello (NL)
 
STAALBOUWER:
Van Ee Staalspecialisten, Barneveld (NL)
 
ARCHITECT:
Jakobs Architekten BV, Eindhoven (NL)
 
STUDIEBUREAU/CONSTRUCTIEBUREAU:
JVZ Ingenieurs, Deventer (NL)
 
STUDIEBUREAU/BRANDADVIES
Adviesbureau Nieman B.V.,, Zwolle (NL)
 
BOUWTIJD:
2019
 
FOTOGRAAF:
Harry Noback architectuurfotografie te Apeldoorn