Nieuwe tribunes voor TT Assen

Tijdens de 88e editie van de TT Assen is de nieuwe Winterdijktribune in gebruik genomen. De oude tribune met houten bankjes is vervangen door een nieuwe tribune met comfortabele blauwe en gele kuipstoeltjes. 

Slanke stalen kolommen

De Winterdijktribune vormt samen met de Haarbochttribune en de Hoofdtribune met een lengte van 1,2 kilometer de langste aaneengesloten tribunewand van Europa. De 350 meter lange en 13 meter hoge Winterdijktribune geeft uitzicht op de Ramshoek, de populaire Geert Timmerbocht en een groot deel van het rechte stuk richting start en finish. De gehele staalconstructie van de Winterdijktribune bestaat uit slanke stalen kolommen en transparante hekwerken zodat overal het zicht op het circuit behouden blijft.

Duurzaam en circulair

De stalen tribunes zijn demontabel en herbruikbaar. Er is gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting en geïnfiltreerde wateropvang in de grond. Ook op operationeel gebied is er nagedacht over duurzaamheid: er zijn gezonde keuzes in het horeca-aanbod en is er aandacht besteed aan afvalbeperking. Tevens zijn op de overdekte motorparking die ruimte biedt aan 14.000 motoren, 21.000 zonnepanelen geplaatst.

Staalconservering

Staalbouw Nagelhout uit Bakhuizen heeft circa 330 ton staal geleverd en gemonteerd voor de staalconstructie en de hekwerken van de Winterdijktribune. De hekwerken zijn in opdracht van Staalbouw Nagelhout geleverd door Ensel Staalkonstrukties uit Dokkum. De onderdelen van de staalconstructie en de stalen hekwerken zijn thermisch verzinkt. 

De staalconstructie van de overdekte motorparking is geproduceerd en gemonteerd door Mannen van Staal uit Leeuwarden. Ook deze stalen delen, circa 235 ton, zijn thermisch verzinkt. 

ZEKER ZINK

 

OPDRACHTGEVER:
 
 
HOOFDAANNEMER:
 
 
STAALBOUWER:
 
 
ARCHITECT:
LG architecten, 
 
STUDIEBUREAU:
 
 
BOUWTIJD:
 
 
FOTOGRAAF: