Nieuwbouw Heiploeg International

Circulaire thermisch verzinkte staalconstructie (ca.1200 ton) met connectors

Project ingediend door Circulairstaal®

In opdracht van Heiploeg International B.V. / Parlevliet en Van der Plas B.V. bouwde Circulairstaal® een circulaire thermisch verzinkte staalconstructie (ca.1200 ton) met connectors, bestemd voor de nieuwbouw van het vrieshuis met expeditie op locatie Zoutkamp.

De totale uitbreiding bedraagt ca. 13.000 m2. Door de inzet van Circulairstaal® behaalde de opdrachtgever een BREEAM 5* Outstanding.

Aniek Averesch van Circulairstaal®: ‘’Qua omvang en losmaakbaarheid is het zeker één van onze paradepaardjes tot nu toe. Qua duurzaamheid is dit echt een uitschieter. Een project dat zeer geslaagd is en waar we veel van geleerd hebben. Deze leerpunten gebruiken we om in de toekomst nog beter te worden’’.

Het project is zo duurzaam doordat het gehele bouwwerk weer volledig uit elkaar te halen is en te hergebruiken. ‘’Voordat we het project in Zoutkamp hadden, hebben we dit eerst op kleinere schaal gedaan. Dit project was onze eerste grote volumeopdracht waarin we dit hebben toegepast. We zijn er heel erg trots op!’’.

Keuze thermisch verzinkt staal

Vanwege het feit dat de staalconstructie in een kistomgeving is gebouwd met een relatief hoog zoutgehalte werd er gekozen voor verzinkt staal. Daarnaast is de toepassing van het gebouw een koelvrieshuis met een wisselende luchtvochtigheid. Hier past thermisch verzinken het beste! 

OPDRACHTGEVER:
Heiploeg International BV, Parlevliet en Van der Plas B.V. (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
 
 
STAALBOUWER:
Circulairstaal® (NL)
 
ARCHITECT:
 
 
STUDIEBUREAU:
ABT Wassenaar (NL) 
 
BOUWTIJD:
2022 
 
FOTOGRAAF:
Circulairstaal®