Negundo

Bekleding conferentiecentrum

MDB METAL is in het kader van de beoordeling van dit project benaderd door architectenbureau AAVO (Doornik), dat gebruik wilde maken van bekledingsmateriaal dat aan twee specifieke eisen moest voldoen. Het moest doorzichtig genoeg zijn voor het bekleden van de galerijen voor de ramen en glazen deuren, maar ook hard genoeg voor modulaties van ruim één meter breed en ruim twee meter hoog. Het plaatgaas CRYSTAL 200M voldeed in alle opzichten aan die eisen.

Het budget was ook een belangrijk punt van overweging en daarom lag het gebruik van uitsluitend thermisch verzinkt staal voor de hand. Het architectenbureau was onmiddellijk overtuigd van de duurzame bescherming die zink biedt en van de industriële uitstraling.

Een en ander is in de fase van de aanbesteding aan de algemene bouwbedrijven ook door onze diensten gevolgd, en de opdracht is uiteindelijk gegund aan TRADECO. Wij hebben TRADECO toen aangeraden te gaan samenwerken met installatiebedrijf COBA in Feluy, een van onze klanten in de regio.

Alle platen zijn op maat gemaakt en geleverd. Daarnaast hebben wij de speciaal voor dit model strekmetaal bedoelde bevestigingsbeugels afgesteld, zodat het metaal rechtstreeks op de dragende constructie van eveneens verzinkte stalen buizen kon worden aangebracht. Het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen van zowel alle belanghebbenden als de klant.

Opdrachtgever:
Agence Intercommunale de Développements, Tournai (B)
 
Hoofdaannemer:
Tradeco Belgium, Mouscron / Coba, Feloy (B)
 
Staalbouwer:
Métal Déployé Belge, Sclessin (B)
 
Architect:
Aavo, Mouscron (B)
 
Studiebureau:
 
 
Bouwtijd:
2013
 
Fotograaf:
La Station - Studio Photographique