Namur Office Park

Op de hoogten van Namen in Loyers, met uitzicht op de Maasvallei en met een directe aansluiting op het autosnelwegnetwerk, zijn vijf gebouwen van vier verdiepingen met een gelijkaardig uitzicht gebouwd, met een bruto oppervlakte van 20.500 vierkante meter.

Deze vijf gebouwen worden ontsloten door een ringweg die ongeveer 500 parkeerplaatsen verdeelt en zijn gebouwd op "palen", waardoor het complex een zekere lichtheid krijgt. De architecten zijn het Atelier de l'Arbre d'Or geassocieerd met Montois Partners Architects.

Het zakencentrum Burogest (dat vergaderzalen verhuurt op basis van het "pay-as-you-go"-principe) was de eerste partner, die geleidelijk het hele eerste gebouw en vervolgens een deel van het tweede gebouw in gebruik nam, maar vele andere ondernemingen werden door het aanbod zodanig aangetrokken dat zij er hun kantoor vestigden. Het moet gezegd dat, direct verbonden met de E411 enkele kilometers ten zuiden van het knooppunt Daussoulx, de bereikbaarheid met de auto optimaal is, evenals de ruime beschikbaarheid van parkeerplaatsen. 

Top energieprestaties
Vanzelfsprekend profiteren de kantoren van de nieuwste vooruitgang op het gebied van energieprestaties. Cedric Heeren: "Vanaf het eerste gebouw dat in 2007 werd opgeleverd tot het vijfde en laatste gebouw dat in 2019 werd opgeleverd, zien we de evolutie van de energiebehoeften, met name op het gebied van isolatiedikte, minder energieverslindende technieken, enzovoort.
Van buitenaf gezien vallen de gebouwen op door hun integratie in de groene omgeving, met name door de keuze van de materialen, maar ook door hun "kap" die als zonnescherm fungeert. Werknemers profiteren van het overvloedige natuurlijke licht dat door de grote glasoppervlakken naar binnen dringt, terwijl diensten en circulatie in een centrale kern zijn gegroepeerd.

De zuid- en westgevels zijn voorzien van buitenzonwering. De kers op de taart: alle kantoren genieten van een prachtig uitzicht op het heuvelachtige landschap van de Maasvallei.

Modulariteit 
Een ander voordeel van het Namur Office Park is de modulaire opbouw van de verdiepingen, waardoor kantoren van alle afmetingen gemakkelijk kunnen worden ingericht. Cedric Heeren: "Visueel zien de vijf gebouwen er identiek uit. Wat we bijvoorbeeld nooit hebben willen veranderen, omdat het vanaf het begin een succes was, was het gordijnraster, met een frame om de 90 en 180 cm. Naast de open kantoren is het dus mogelijk om individuele kantoren te creëren van 270, 360 cm.... Dit biedt een grote ontwerpflexibiliteit in vergelijking met andere gebouwen waar het enkele raster op 125 cm is vastgesteld. "

Thermisch verzinkt staal
Alle grote buitenstructuren zijn thermisch verzinkt en behandeld met een verflaag. Er werd gekozen voor thermisch verzinken omwille van de optimale bescherming tegen roest en de duurzaamheid.

 

Duplex

 
OPDRACHTGEVER:
Namur Office Park s.a. (Skyline Europe - Triple Living) (B)
 
HOOFDAANNEMER:
BAM Galère (B)
 
STAALBOUWER:
ALT Metallic Solutions (B)
 
ARCHITECT:
Atelier de l'Arbre d'Or / Montois Partners Architects (B)
 
STUDIEBUREAU:
Steel Engineering (B)
 
BOUWTIJD:
2018 
 
FOTOGRAAF:
/