Modulaire parkeergarage Bataviahaven

Modulair bouwsysteem voor parkeergarage

Project ingediend door Van Ee Staalspecialisten

Voor Aan de Stegge Twello mocht Van Ee Staalspecialisten hun #Staaltotaal concept toepassen voor Parking Bataviahaven te Lelystad. Zij realiseerden de staalconstructie, trappen & hekwerken en verzorgden het leggen van de TT vloeren.

Het modulaire bouwsysteem waarmee Aan de Stegge Twello deze parkeergarage heeft gebouwd zorgt ervoor dat er flexibel kan worden ingespeeld op de parkeernorm. De parkeergarage is namelijk vrij eenvoudig aan te passen naar ontwikkelingen in de toekomst. Daarnaast is dit parkeersysteem prijstechnisch interessant waardoor de parkeerplaatsen betaalbaar blijven. De architect heeft ervoor gezorgd dat de uitstraling van de omliggende tuinen wordt doorgetrokken in het uiterlijk van de parkeergarage en de gevel. Deze met groen beklede gevel houdt bovendien auto’s uit het zicht. Extra aandacht is besteed aan de verlichting. Er is daarin gezocht naar een balans tussen sfeerverlichting en de eisen die aan verlichting worden gesteld ten aanzien van sociale veiligheid.

Er is voor thermisch verzinken gekozen in verband met het af kunnen geven van een goede garantie en de minimale onderhoudskosten.

OPDRACHTGEVER:
Van Wijnen Projectontwikkeling Noord (NL)
 
HOOFDAANNEMER:
Aan de Stegge Twello (NL) 
 
STAALBOUWER:
Van Ee Staalspecialisten (NL) 
 
ARCHITECT:
Groosman Architecten (NL) 
 
STUDIEBUREAU:
JVZ Ingenieurs (NL) 
 
BOUWTIJD:
2021
 
FOTOGRAAF: