KTN Bevrijdingsdok Magazijn 7-11 - Antwerpen

Voor Katoen Natie werd een nieuwe terminal van 70.000 m² gebouwd aan het Bevrijdingsdok. De terminal wordt de nieuwe uitvalsbasis voor Katoen Natie Specialty Chemicals, die er zich wil toeleggen op value-added services voor zijn chemieklanten. 

Handig is ook de eigen spoorverbinding, die een multimodale ontsluiting mogelijk maakt. Katoen Natie zal er een brede waaier aan producten onderbrengen en bouwt naast standaardloodsen ook enkele gebouwen waar gespecialiseerde opslag mogelijk is.

De magazijnen 7 tot en met 11 (fase 1) zijn zo goed als klaar. Ondanks COVID-19 hebben we met dit project geen tijd verloren en zitten we mooi op schema. Alle hallen hebben een vrije overspanning van 30 meter en een vrije hoogte van 13,10 meter. Ze werden uitgevoerd in een hybride structuur (combinatie van betonnen en stalen kolommen, met stalen vakwerkspanten). Al het staal dat gebruikt werd binnen dit project (dus de volledige staalstructuur), werd volledig verzinkt.

De klant koos er bewust voor om het project volledig thermisch verzinkt uit te laten voeren, omwille van het duurzame aspect ervan.

Functioneel verzinken
 
OPDRACHTGEVER:
Katoen Natie (B)
 
HOOFDAANNEMER:
ASK Romein (B)
 
STAALBOUWER:
ASK Romein (B)
 
ARCHITECT:
Arcade Groep (B)
 
STUDIEBUREAU:
Arcade Groep (B)
 
BOUWTIJD:
2020
 
FOTOGRAAF:
Lucid (Jochen Verghote)