Kramen Markthal Rotterdam

Multifunctionele marktkramen die niet alleen dagverse producten tentoonstellen, maar ook terrasjes herbergen

Eindelijk geopend voor het publiek: de Markthal in Rotterdam! Wat een prachtig nieuw stuk Rotterdam. Op de plek waar het ooit allemaal begon voor de Maasstad staat nu een beeldbepalend en fonkelnieuw bouwwerk. Architect Winy Maas van het Rotterdamse MVRDV slaagde er in om, samen met vastgoedontwikkelaar ProVast, een spectaculair ontwerp te maken. Kamplacon mocht de bekleding van enkele marktkramen verzorgen!
Tja, wat is er allemaal niet al gezegd over de Markthal. Beeldbepalend, markant, een nieuw ijkpunt in de tweede stad van Nederland. De veertig meter hoge boog is in de verre omstreken zichtbaar, en bestaat uit natuursteen met een enorme glazen pui. In de markthal zelf komen appartementen, over de volle breedte van de boog. De helft van deze appartementen kijkt uit op de hal. In de hal zelf blijft de temperatuur aangenaam, doordat de kopgevels gesloten zijn.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat is een Markthal zonder marktkramen? Daar waar het in feite allemaal om draait, dáár moet het gebeuren. Multifunctionele marktkramen die niet alleen dagverse producten tentoonstellen, maar ook terrasjes herbergen. De bekleding van enkele kramen is van de hand van Kamplacon. Mooi glanzend grijs en lekker strak; een niet alledaagse klus maar wel een hele leuke! De marktkramen hebben niet alleen allemaal een ander ontwerp, ook hebben ze verschillende functies. Van terras tot foodcourt, en van verse groente tot donuts, er is van alles vers te krijgen!

Nauta Heeg Staalbouw is verantwoordelijk voor de 300 ton aan thermisch verzinkte kramen, Kampstaal had eerder al de verankering van de glazen pui geleverd, evenals de roosterwanden voor de parkeergarage onder de Markthal. Beijer Constructie verzorgde de trappen naar en het hekwerk rondom de terrassen bovenop de kramen. Als GB Steel Group zijn we weer enorm trots op alle afzonderlijke onderdelen, én op het uiteindelijke resultaat: de Markthal, maar óók het succesvolle teamwerk!

Opdrachtgever:
Provast, Den Haag (NL)
 
Hoofdaannemer:
J.P. Van Eesteren aannemer, Rotterdam (NL)
 
Staalbouwer:
Nauta Heeg Staalbouw / Kampstaal, Heeg (NL)
 
Architect:
MVRDV, Rotterdam (NL)
 
Studiebureau:
Constructiebedrijf Beijer, Meppel (NL)
 
Bouwtijd:
augustus 2014
 
Fotograaf:
Nauta Staalbouw / Kamplacon