Kantoor Reijrink Staalconstructie

De uitbreiding van het kantoor sluit vloeiend aan op de bestaande hal. Staal wordt in diverse vormen en manieren toegepast, zodat het een visitekaartje is voor de klant. 

De opdracht en algemene beschrijving van het ontwerp:

De opdracht was, om een kantoor te ontwerpen voor Reijrink Staalconstructie. Het kantoor moest een functionele showroom zijn van wat er allemaal mogelijk is met staal. Tevens werd het kantoor gebouwd tegen een bestaande gevel van de werkplaats. Dit moest naadloos aansluiten bij de gevel van de werkplaats, alsof het er altijd al gestaan had. Daarnaast moest het een mooie en robuste, maar moderne en stoere uitstraling hebben wat past bij de staalbranch en wat pas in de tegenwoordige tijd. Staal mocht gezien worden, en hoeft niet weggestopt te worden. Ook wilden ze een prettig werkklimaat voor de medewerkers van het kantoor scheppen. Dit is mogelijk door veel licht en lucht te scheppen, dit is gedaan dmv een glasgevel. Voor deze glasgevel is een schijngevel van verzinkt staal geplaatst. De gehele schijngevel en aansluitende fietsoverkappingen zijn uitgevoerd in thermisch verzinkt staal.

De technische aspecten:

De liggers zijn zo samengesteld, met gemaakt detail op de verdiepingsvloer  zodat het ook vanaf de buitenzijde lijkt dat het echte verbindingen zijn. 

De reden waarom voor thermisch verzinkt staal werd gekozen:

-          Omdat het staal aan de buitenzijde bevestigd is, om zo corrosie te voorkomen.

-          Om het naadloos te laten aansluiten met de bestaande gevel waartegen het kantoor gebouwd is.

-          Dat het niet alleen functionele kwaliteiten heeft, maar dat verzinkt staal ook mooi is als versiering / opluistering van een pand.

Opdrachtgever:
Reijrink Staalconstructie, Hilvarenbeek (NL)
 
Hoofdaannemer:
Vromans-Van Hal B.V. aannemersbedrijf, Alphen (NL)
 
Staalbouwer:
Reijrink Staalconstructie, Esbeek (NL)
 
Architect:
Van Dun Advies BV / Ad van de Pas, Ulicoten (NL) 
 
Studiebureau:
Bouwkundig Adviesbureau Sigma Engineering , Hilvarenbeek (NL)
 
Bouwtijd:
mei 2015
 
Fotograaf:
Reijrink Staalconstructie, Esbeek (NL)

Verwante projecten

Ook interessante projecten