ITC Rubis

Uitbreiding die de opslagcapaciteit met 42.000 m³ vergroot

Project ingediend door ASK Romein

Algemene beschrijving

De opdracht bestond uit het plaatsen van de staalconstructie, leuningen, bordessen en trappen en de algemene afwerking van Tankpit 06 op de site van ITC Rubis Terminal Antwerp te Beveren. Het volledige project bevat 760 ton staal. Met deze uitbreiding wordt de opslagcapaciteit met 42.000 m³ vergroot.

Bij dit project werd gebruikt gemaakt van staalkwaliteit S235.

Thermisch verzinkte staalstructuur

De thermisch verzinkte elementen bevinden zich in de Hosetower en in de pipe racks, meer bepaald in de ankers, bouten, moeren, sluitringen en draadeinden van racks 34,35,36 en 37. Ook werden slingermaterialen verzinkt volgens NEN-EN 1461.

Daarnaast werden de traptreden en leuningen thermisch verzinkt. Ook bij de persroosters, bestaande uit draagstaven (dit zijn de staven die de last opnemen), dwarsstaven (deze staven verbinden de draagstaven) en mazen (opening tussen draag- en dwarsstaven), werd eveneens thermisch verzinkt staal gebruikt.

De keuze om bij dit project thermisch verzinkt staal te gebruiken, is gebaseerd op de locatie: het project is gelegen in de haven van Antwerpen, vlakbij enkele bedrijven in de chemische industrie. Het thermisch verzinkt staal moet een bescherming vormen tegen corrosie en andere mogelijke aantastingen.

Functioneel verzinken

OPDRACHTGEVER:
ITC Rubis Terminal Antwerp (B) 
 
HOOFDAANNEMER:
ASK Romein (B)  
 
STAALBOUWER:
ASK Romein (B) 
 
ARCHITECT:
 
 
STUDIEBUREAU:
Worley (B) 
 
BOUWTIJD:
2022 
 
FOTOGRAAF:
ITC Rubis