Inspectorate

Kantoren, laboratoria en opslagruimten

Dit gloednieuw kantoorgebouw met laboratoria en opslagruimten bevindt zich centraal in de Antwerpse Haven. Het project bestaat uit twee volumes. Het kantoorgebouw huisvest ondersteunende functies voor de laboratoria en betreft een strak volume bestaande uit drie bouwlagen. Het volume komt hiermee boven de andere volumes uit en geeft het een oriëntatiepunt binnen de weidse omgeving van dit stuk havengebied. Naast dit volume staan de andere functies opgesteld, met name de laboratoria en opslagruimten. De architecten hebben in nauwe samenspraak met Inspectorate een dynamisch gebouw ontworpen met een industrieel karakter.

De gevel van het kantoorgebouw is volledig gemoduleerd met baksteen en verdiepingshoge raampartijen, voorzien van verschuifbare zonnewering. De structuur van deze zonnewering is architecturaal doorgetrokken in de gevel d.m.v. thermisch verzinkte staalprofielen waardoor het kantoorvolume een eigentijds karakter krijgt. Het gaat om warmgewalst profielen van 400mm x 115mm. Ook het achterliggende opslagdepot voor gasflessen is in thermisch verzinkt staal uitgevoerd.

Het resultaat: een ecologisch gebouw, zeer goed geïsoleerd, voorzien van energiebewuste installaties en met regenwaterrecuperatie voor de sanitaire voorzieningen.

Opdrachtgever:

Inspectorate Antwerp (B)

Hoofdaannemer:

Bolckmans Bouwonderneming NV, Hoogstraten (B)

Architect:

Mertens Architecten BVBA, Stabroek (B)

Studiebureau:

Boden Architecten en Ingenieurs, Kalmthout (B)

Bouwtijd:

07/10/2013

Fotograaf:

Van Huffel Fotografie

 

 

Verwante projecten

Ook interessante projecten