Inrichting Patio ING HQ

Inplanting 15 picknicktafels Vonk Fuse

Inrichting van gerenoveerde patio aan het hoofdkantoor van ING te Brussel, gelegen naast het Warande park. Het zuid gerichte terras met petanque baan is overdag vrij toegankelijk voor het publiek. Een mix van personeel en bezoekers kunnen hier ontspannen in een fris en strak vormgegeven kader.
Door het publieke karakter van de locatie was de keuze voor duurzaam onderhoudsarm materiaalgebruik een must voor Architect Cedric Marchand die de site een nieuw elan gaf. Warm gegalvaniseerd staal volgens de ISO1461-norm in combinatie met Doussié FSC hardhout werden voorgeschreven in de lastenboeken. Een strakke, lichte vormgeving en een robuuste constructie maken de ideale kandidaat.

De ontwerper, Jonas Willems over het project:
“Ik was blij te vernemen dat er voor galvanisatie werd gekozen, de picknicktafels krijgen hierdoor hun hoge graad van afwerking en duurzaamheid. Zo worden ze de fundamenten van de vele relaties en gesprekken die er aan ontstaan. De tafels werden alle 15 in ons  atelier te Gent afgewerkt en, klaargemaakt om te transporteren naar Brussel. Indrukwekkend om zo veel tafels op een vrachtwagen te zien en vooral leuk om de verwondering af teleiden uit de vele blije gezichten tijdens en na de plaatsing…mission accomplished!”

Technische aspecten:
Afmetingen : gekozen model : 240 x 185 x 73 cm
Ontwerp : Jonas Willems
Realisatie: JOS+ bvba , coördinatie, houtbewerking, montage
Metaal: Melis N.V. , Gent,
Frames geplooid en gelast in constructiestaal S235 van 5x100mm
Houtsoort : FSC Afzelia Doussié

Opdrachtgever:
ING Belgium, Brussel (B)
 
Hoofdaannemer:
Jos+, Wondelgem (B)
 
Staalbouwer:
Melis, Gentbrugge (B)
 
Architect:
 
 
Studiebureau:
 
 
Bouwtijd:
juni 2014
 
Fotograaf:
Jonas Willems / foto's cataloog Verne