Hopper & Hopper Bench

'Mensen samenbrengen met een buitenmeubel dat functionaliteit en innovatie combineert.'

HOPPER TAFEL

De Hopper belichaamt de Extremis-filosofie: mensen samenbrengen met een buitenmeubel dat functionaliteit en innovatie combineert. De Hopper pikt in op de herkenbaarheid van de lange picknicktafel maar zorgt tegelijk voor extra comfort. Dankzij vier instapplaatsen is er geen reden meer om over banken of tafelgenoten te klauteren. En de afgeschuinde tafelrand is, in het verlengde van de poten, meer dan een referentie aan de schuin overhangende hopperanken die zo typisch zijn voor de regio.

HOPPER BENCH

De gelijkenis is treffend met de Hopper tafel: de diagonaal oplopende poten, de afgeschuinde tafelrand, de strakke lijn. De Hopperbank is onmiskenbaar de ‘halfbroer’ van de Hopper. Alleen is hij vooral geschikt voor wie over een kleiner terras of een balkon beschikt. Daar kan hij zowel vrijstaand als tegen een muur of de balkonwand worden geplaatst.
Het volledige onderstel, tafelpoten en de steunen van de rugleuning bestaan uit gegalvaniseerd staal. Het materiaal waar het lichaam zelf mee in contact komt bestaat uit Iroko hout of H.O.T.wood. Thermisch verzinken is de meest duurzame manier om staal te beschermen tegen oxidatie. Gecombineerd met de ostentatieve boutverbindingen wordt dit een uiterst robuuste tafel, die tegen meer dan één stootje kan. De gebruikte materialen, zowel het hout als het gegalvaniseerde staal, zien er tijdloos uit, waardoor de tafel/bank ook esthetisch de tand des tijds zal doorstaan.

Opdrachtgever:
Extremis, Poperinge (B)
 
Hoofdaannemer:
-
 
Staalbouwer:
-
 
Architect:
Dirk Wynants, Poperinge (B)
 
Studiebureau:
-
 
Bouwtijd:
-
 
Fotograaf:
Extremis

Verwante projecten

Ook interessante projecten