Heijmans ONE Woning

Heijmans ONE : verplaatsbare woningen voor tijdelijke huisvesting.

Het verplaatsbare huis Heijmans ONE is interessant voor het groeiend aantal  een- en tweepersoonshuishoudens en de toenemende behoefte naar flexibel wonen. Daarnaast is plaatsing van meerdere Heijmans ONE’s kansrijk voor gebieden, waar als gevolg van de marktontwikkelingen (nog) niet wordt gebouwd.

Verplaatsbaar huis

Heijmans ONE heeft een oppervlakte van 38 vierkante meter en is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, eigen voordeur en buitenterras. ONE is dankzij prefabricage snel te realiseren en kan eenvoudig verplaatst worden. Het casco is van massief hout en het huis wekt zijn eigen energie op met pv-panelen.

Door de gevel te voorzien van een zwaar stalen frame, kan de woning ter plekke vanuit de vractwagen op zijn plaats worden gehesen.Dit gebeurt met eenslimme pen-gat verbinding, die exact op maat moet zijn.

Bijzonder aan dit project is dat het welliswaar klein is, maar wel slim geconstrueerd en dit kan alleen  dankzij thermisch verzinkt staal omdat dat zo sterk is. Dus klein maar slim

Opdrachtgever:
Woningcorporatie Wonen Limburg, Roermond (NL)
 
Hoofdaannemer:
Heijmans Woningbouw, Rosmalen (NL)
 
Staalbouwer:
Thiekon Constructie, Rijen (NL)
 
Architect:
Moodbuilders, Eindhoven (NL)
 
Studiebureau:
Heijmans Woningbouw, Rosmalen (NL)
 
Bouwtijd:
Mei 2016
 
Fotograaf:
Heijmans Woningbouw, Rosmalen (NL)