Fietsenstalling Station Blaak

Rotterdam heeft sinds begin februari 2016 een verdiepte stalling voor 950 fietsen. De stalling ligt tussen Station Blaak en de Markthal.

De nieuwe, verdiept gelegen fietsenstalling is bereikbaar via drie trappen. Twee daarvan zijn ‘luie’ trappen met fietsgoten; de derde trap is naast Station Blaak gesitueerd en dient om zonder fiets snel bij het ov-knooppunt te komen.

Over de stalling loopt een brug, die de markt en de Markthal verbindt met Station Blaak. De stalling, die permanent geopend is, wordt goed verlicht. Lichtmasten, spots onder de brug en verlichting langs de trappen en wanden moeten zorgen voor de (sociale) veiligheid. Bomen in de stalling en natuursteen als afwerking zorgen voor een aangename uitstraling.

Voorrang aan fietsen
De stallingsruimte biedt plek aan 950 fietsen en verhuur van twintig ov-fietsen. De stalling beschikt over tien oplaadpunten voor elektrische fietsen. De stalling moet een oplossing zijn voor de vele fietsen, die in de buitenruimte staan geparkeerd.

De 2ParkUp is één van de meest geavanceerde dubbellaags fietsparkeersystemen in thermisch verzinkt staal in Nederland. Door een combinatie van sterke eigenschappen is het systeem erg gebruiksvriendelijk en veilig voor vrijwel elke type fiets. Zo kan de bovenplaats met fiets eenvoudig omhoog worden getild door een geïntegreerde gasveer. Verder kan de fiets (diefstalpreventief) worden vastgebonden aan het systeem met bijvoorbeeld een hangslot. Een ander efficiënt voordeel is de hoog/laag-verhouding tussen de fietsplaatsen, zodat er meer fietsen per strekkende meter kunnen worden geparkeerd. 
Het systeem is geschikt voor elke locatie met een minimale hoogte van 275 cm. Of het nu gaat om een fietsenstalling bij een openbaar station of bijvoorbeeld in een fietsenkelder bij een universiteit, ziekenhuis of kantoorpand. De 2ParkUp is een kwalitatief hoogwaardige parkeervoorziening voor fietsen en kan worden aangepast naar elke situatie.

Opdrachtgever:
Gemeente Rotterdam (NL)
 
Hoofdaannemer:
Mourik, Groot Ammers (NL)
 
Producent:
Klaver Fietsparkeren, Hoogeveen (NL)
 
Architect:
Hersbach Architecten, Rotterdam (NL)
 
Studiebureau:
ProRail, Rotterdam (NL)
 
Bouwtijd:
december 2015
 
Fotograaf: