DC Hollister

Nieuw Europees distributiecentrum voor DC Hollister. Hollister is een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen en diensten ontwikkelt, fabriceert en op de markt brengt.

Het distributiecentrum in Etten Leur was uit zijn jasje gegroeid. Vandaar dat werd uitgekeken naar een andere locatie, maar wel in West-Brabant: centraal tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het nieuwe logistieke centrum heeft een omvang van ruim 30.000 m2 , 3.560 m2 mezzanine en 1.080 m2 kantoorruimte. Tevens is er rekening gehouden met een uitbreidingsmogelijkheid op termijn. Tot die tijd wordt deze ruimte verhuurd aan een derde partij. Het pand heeft een Breeam Very Good ontwerpcertificaat.

Gevel van strekmetaal

De Kok Staalbouw uit Heerle heeft voor dit nieuwe pand de complete staalconstructie, dak- en gevelbekledingen en een siergevel uit strekmetaal verzorgd. De hoofdliggers en kolommen voor het gevelscherm met strekmetaal zijn thermisch verzinkt en daarna tweelaags gepoedercoat in RAL 9003 signaalwit.

De panelen met strekmetaal zijn thermisch verzinkt vanwege de buitensituatie en tweelaags gepoedercoat in RAL 7016 antracietgrijs. De Kok Staalbouw heeft de panelen met bouten op de staalconstructie gemonteerd.

De siergevel zorgt voor een speels effect en geeft het gebouw een luchtige uitstraling.

ZEKER ZINK
 
Opdrachtgever:
DC Halderberge VOF, Tilburg (NL)
 
Hoofdaannemer:
Heerkens van Bavel Bouw, Tilburg (NL) 
 
Staalbouwer:
De Kok Staalbouw, Heerle (NL)
 
Architect:
Quadrant 4, Oisterwijk (NL) 
 
Studiebureau:
Kooij & Dekker Ingenieursbureau, Harderwijk (NL) 
 
Bouwtijd:
2017
 
Fotograaf:
De Kok Staalbouw