Confederatie Bouw Limburg

Nieuw ontvangst en seminariegebouw met kantoren voor Confederatie Bouw.

Het gebouwencomplex omvat een ruime ontvangstruimte met seminar- en opleidingslokalen voor ca. 180 personen, een ruim bedrijfsrestaurant, kantoren en sociale ruimten voor ca. 25 personen, een overdekte buitenruimte, diverse technische ruimten en een ruime parking voor ca. 15 auto’s.

KEUZE VOOR VERZINKT STAAL

De architecten opteerden in eerste instantie voor thermisch verzinkt staal omwille van de degelijke bescherming die het proces biedt t.o.v. vochtigheid of zuurstof.  Het thermisch verzinken is een beproefd procedé dat een zeer goede slijtvaste dekking voorziet die permanent is.  De kwaliteit van de beschermlaag is visueel makkelijk te verifiëren op de werf en kunnen indien nodig plaatselijk nog bijgewerkt worden met een gelijkaardige look-en-feel.

Door het licht-reflecterende effect van de beschermlaag in combinatie met de witte basistoon van het gebouw, wordt de luifel als zeer transparant ervaren niettegenstaande dat deze voor een groot deel afgedekt is. Hierdoor wordt de onderliggende ruimte een afgeschermde doch lichte plaats waar het aangenaam vertoeven is.

ZEKER ZINK

 

OPDRACHTGEVER:
Confederatie Bouw Limburg, Diepenbeek (B)
 
HOOFDAANNEMER:
Mathieu Gijbels , Opglabbeek (B)
 
STAALBOUWER:
Mathieu Gijbels , Opglabbeek (B)
 
ARCHITECT:
HVC Architecten, Hasselt (B)
 
STUDIEBUREAU:
Geert De Bruyn Consulting and Engineering, Heusden Zolder (B)
 
BOUWTIJD:
2017
 
FOTOGRAAF:
M.Scheepers