Case Study Atelier

Atelier met ingeschoven kantoorruimte voor een beeldhouwster.

Licht, ruimte en de relatie met de bosrijke omgeving bepalen het ontwerp van dit atelier met ingeschoven kantoorruimte voor een beeldhouwster.
De opzet bestaat uit een optelling van ruimtelijke kubussen van 3 x 3 x 3 meter die afleesbaar zijn in de structuur en de gevelvlakken van het gebouw.
Materialen als verzinkt staal, glas en translucente kunststofplaten onderscheiden het lichte gebouw van de groep van historische gebouwen op het landgoed.
Alle constructieve delen zijn uitgevoerd in verzinkt staal en in het zicht gelaten. Ter plaatse van de gesloten gevelvlakken blijven ook de verzinkte binnendozen en de geperforeerde dakplaten zichtbaar. De metalen onderdelen vormen samen met het glas en de polycarbonaat-platen een homogeen geheel dat op gericht is meer een symbiose dan een contrast in te gaan met de omgevende natuur. De royale verzinkte stalen deuren maken het laden en lossen van grootschalige kunstwerken en materiaal met een auto mogelijk en
verbinden binnen- en buitenruimte. De heldere en functionele structuur vormt de ideale envelop voor de ontplooiing van de individualiteit en creativiteit van de kunstenares.
 

Opdrachtgever:
Marijn Te Kolsté en Otto Wittewal (NL)
 
Hoofdaannemer:
-
 
Staalbouwer:
-
 
Architect:
Arconiko Architecten, Rotterdam (NL)
 
Studiebureau:
Broersma, Den Haag (NL)
 
Bouwtijd:
-
 
Fotograaf:
-