Caland Parking

De gevel bestaat uit bamboestammen die verticaal tussen de verzinkte metalen profielen zijn bevestigd. 

Modulaire bouw

Tegenwoordig worden parkeergarages afgestemd op de behoefte en wordt er bij de bouw al rekening gehouden met mogelijke uitbreiding of verplaatsing. Bij de opening heeft CalandParking drie parkeerlagen met ruim honderd parkeerplaatsen. In maart 2017 zijn er drie extra parkeerlagen aan toegevoegd zodat de parkeergarage nu 209 parkeerplaatsen heeft. 

De gevel bestaat uit bamboestammen die verticaal tussen de metalen profielen zijn bevestigd. Hierdoor komt er voldoende licht binnen terwijl de auto’s van buitenaf niet direct zichtbaar zijn. Door de modulaire constructie van staal en losse prefab betonelementen is deze uitbreiding in drie maanden gerealiseerd.

Mecano

Circa 120 roosters met een breedte van 1.100 mm en lengtes van 2.500 tot 5.000 mm doen dienst als afscheiding rond de vides en de hellingbanen. De roosters zijn voorzien van aangelaste lippen zodat ze snel en gemakkelijk gemonteerd kunnen worden.  

Spiltrappen

Voor zowel de rechte als de spiltrappen werden traptreden type AP 3-50 MAW geleverd: 42 spiltreden en 42 rechte treden met bijbehorende bordessen. Alle roosters, traptreden en bordessen zijn thermisch verzinkt.

Zeker Zink
 
Opdrachtgever:
Ballast Nedam Parking
 
Hoofdaannemer:
Ballast Nedam
 
Staalbouwer:
Kampstaal 
 
Architect:
Moke Architecten - Ludo Grooteman, Amsterdam (NL)
 
Bouwtijd:
2017
 
Fotograaf:
Roto B.V.