Bralima Brewery

Uitbreiding brouwerij in Kinshasa

Laureaat Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2015

Voor de uitbreiding van de Bralima Brewery in Kinshasa (Congo) moesten er verschillende nieuwe machines geplaatst worden. Vanwege de moeilijke werkomstandigheden ter plaatse, werd er besloten om de structuur volledig te prefabriceren en met de machines in containers te verschepen.

Een van de vereisten bij het ontwerp en berekenen van de structuur, was dan ook de afmetingen van de containers. De verschillende bouwdelen moesten allemaal passen in 40' zeecontainers. De volumes van zowel staal als machines werden bekeken om een ideale belading van de containers te verzekeren.

Omdat zowel de staalstructuur als de machines in 3D werden uitgewerkt, konden op voorhand de mogelijke problemen worden uitgezocht. De volledige structuur incl. staal, trappen, leuningen, roosters, traanplaatvloeren, … werd thermisch verzinkt en vanuit België naar Kinshasa verscheept. Ter plaatse moest men enkel de containers in juiste volgorde lossen en de structuur via het dak op zijn plaats in het gebouw positioneren.

Vanwege de lange transporttijd, de klimaatomstandigheden ter plaatse en de lage onderhoudskost, werd thermisch verzinken als oppervlaktebehandeling gekozen.

Opdrachtgever:
Asnong Brewery Services, Reeuwijk (NL)
 
Hoofdaannemer:
Asnong, Herk de Stad (B)
 
Staalbouwer:
BCM, Hoogstraten (B)
 
Architect:
Asnong, Herk de Stad (B)
 
Studiebureau:
Stabilogics, Kampenhout (B)
 
Bouwtijd:
oktober 2013
 
Fotograaf:
Asnong Herk de Stad