Boom Luk Van Soom

In navolging van eerdere bomen, creëerde kunstenaar Luk Van Soom een stalen lampenboom. 

Het verschil met vorige edities is dat ditmaal de takken niet in de hoogte uitwaaieren, maar wel horizontaal in de verte reiken. De takken eindigen ofwel op een aluminium lampenkamp, verguld met bladgoud, ofwel op een vergulde krul, die het werk van kunstenaar Luk Van Soom typeert.

Al van bij de eerste schetsen en maquettes van de eerste lampenboom ging de kunstenaar uit van een staalconstructie. Het was zo voor de hand liggend om stalen buizen te gebruiken om de stam en de takken te construeren, zo zegt hij zelf. Het was ook de enige manier om dit huzarenstukje op technisch vlak voor mekaar te krijgen. De buizen, bochten en conische verloopstukken worden met flenzen en bouten aan elkaar bevestigd, waardoor er een perfecte industriële boomconstructie ontstaat. Deze verbindingen maken het gemakkelijker om alles te vervoeren en in het galvanisatie bad te passen. Het groeipatroon van de takken, die onderling vechten om de beste plaats, kan zo ook het best nagebootst worden.

De keuze voor het thermisch verzinken van deze staalconstructie was voor de kunstenaar voor de hand liggend. Omwille van het industriële uitzicht en de duurzaamheid.

ZEKER ZINK

 

OPDRACHTGEVER:
VZW Van Lierde, Affligem (B)
 
HOOFDAANNEMER:
 
 
STAALBOUWER:
Moker, Boom (B)
 
ARCHITECT:
Luk Van Soom, Rijkevorsel (B)
 
STUDIEBUREAU:
 
 
BOUWTIJD:
2018
 
FOTOGRAAF:
Moker

Verwante projecten

Ook interessante projecten