Bedrijfsgebouw Metaalwerk Hancke

Een gebouw met een eigenzinnig ontwerp.

Effici├źntie en een slank ontwerp gaan hier hand in hand. De vrije overspanning van 30m met een structuur aan de buitenzijde en de weinige kolommen binnenin zorgen voor een optimale benutting van het volume. In plaats van een dure paalfundering toe te passen, zijn de gevels uitgevoerd als een stevig vakwerk.Hierdoor is de druk op de fundering volledig verspreid over de hele omtrek van het gebouw. Om de uitdroging van de grond te voorkomen zijn er geen dakgoten aan het gebouw voorzien. De grote oversteken wateren af op het drassig stuk weideland. Deze groenzone werd gedeeltelijk beplant met streekeigen knotwilgen en water minnende beplanting.

De structuur van het gebouw is volledig dompelverzinkt, want de invloed van de zoute zeelucht is hier merkbaar. De grote voorhangende luifel geeft bescherming tegen regeninslag in dit winderig kustgebied.

Opdrachtgever: 
Metaalwerk Hancke, Lo-Reninge (B)

Hoofdaannemer:
Metaalwerk Hancke, Lo-Reninge (B)

Staalbouwer:
Metaalwerk Hancke, Lo-Reninge (B)

Architect:
Architectenbureau Houwen, Poperinge (B)

Studiebureau:
Metaalwerk Hancke, Lo-Reninge (B) 

Bouwtijd:
2015

Fotograaf:
Jacky Launoy