Thermisch verzinkte gevels & façades

Kent u The Silo in Kopenhagen? Een grote, in onbruik geraakte, betonnen graansilo omgebouwd tot een appartementsgebouw van 13 verdiepingen waarin 256 gevelmodules in verzinkt staal zijn toegepast. The Silo is een verbluffend voorbeeld van het architectonische gebruik van thermisch verzinkt staal voor het duurzaam, effectief en slim bedekken van een bestaand gebouw.

Steeds vaker worden gevels uitgevoerd in discontinue thermisch verzinkt staal. Het is architectonisch gezien een fraaie variant van gevelbekledingen. De natuurlijke en robuuste look vindt gretig de aandacht van opdrachtgevers en architecten. Mede natuurlijk vanwege de circulariteit en de zeer lage onderhoudskosten.

Deze kernpunten van thermisch verzinken doen het goed bij opdrachtgevers en architecten. Het goed uitvoeren van een dergelijke gevel, vergt de nodige aandacht. Bij ieder bouwproject zouden de betrokken partijen de neuzen bij elkaar moeten steken om verwachting, mogelijkheden en resultaat in overeenstemming te laten zijn, en des te meer in het geval van gevels!. Zaken als de montagewijze, ophangmogelijkheden, grootte van de panelen, voorkoming van witroest en een uniforme uitstraling, zijn belangrijke facetten in dit proces.

Om dit alles te verduidelijken, bereidt Zinkinfo een publicatie voor over thermisch verzinkte gevels en façades die in november zal verschijnen.

Op 16 november (Nederland) en 18 november (België) kan u deelnemen aan een learning lunch om deze brochure stap-voor-stap door te nemen en toe te lichten. 

Learning Lunch 'Thermisch verzinkte stalen gevels' (Nederland)

Voorstelling van de brochure 'Thermisch verzinkte stalen gevels' op 16/11/2021 (Nederland)

Learning Lunch 'Thermisch verzinkte stalen gevels' (België)

Voorstelling van de brochure 'Thermisch verzinkte stalen gevels' op 18/11/2021 (België)

Thermisch verzinkte gevels & façades

Thermisch verzinkte gevels & façades

COMING SOON!